Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.06. 2024
Dnes má svátek Iveta a Slavoj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odložená operace

9. 12. 2022 | Vaše příběhy

Letošní rok je poněkud nešťastný. Hlavně zdraví vynechává, už jsem asi stará. Tak se stalo, že místo oslavy svých padesátých narozenin jsem musela záchrankou na pohotovost. Praskla jsem si totiž meniskus. Protože mi byla indikovaná operace, v letošním roce už třetí, modlila jsem se, aby mě nevyhodili ze zaměstnání. Žádný zaměstnavatel zdravotně nepoužitelného zaměstnance nechce. Snad mi to vyjde a já si práci uhájím, uklidňovala jsem se.


Operace nikdy nebyla hned. Časem se to, zdá se mi, horší. A tak jsem si vyslechla verdikt, že pokud pojedu na operaci do jiného města a podstoupím ji v centru jednodenní péče, kde nebudu mít nárok ani na nocleh po operaci, zajistím si dopravu v doprovodu sama, můžu ji mít už za měsíc. Jinak bych musela čekat půl roku až rok. Co jsem měla dělat? Čekat půl roku nebo i rok jsem skutečně nemohla. To bych si jistojistě podepsala výpověď. A kdo by mě potom živil, když jsem sama? Tak jsem na operaci kývla. 

Celý měsíc sedím doma, šetřím nohu a vyhýbám se lidem, abych náhodou někde něco nechytla. Vycházky mám předepsané, abych si alespoň nakoupila, ale jím tři dny staré rohlíky, abych nákupy stlačila na minimum. Konečně jsem se dočkala a já dnes vyrazila na předoperační vyšetření. Zdravá! Po příchodu zaregistruji plnou čekárnu pacientů. Většina jich, určitě, jde za lékařem, a ne pouze na odběry. A tak jakmile vyšla zdravotní sestra, pozdravím a slušně jí sdělím, že jdu na objednané předoperační vyšetření. Ona sama mě na něj objednala. „Já nestíhám. Všichni jdou na krev, tak si sedněte a čekejte.“  

Z těch „všech“ se nakonec vyklubal jeden pán. Všichni ostatní šli totiž k lékaři. Já nicméně čekám v čekárně. Během toho přišly dvě ženy. Jedna byla v mém věku, možná starší, a druhá ve věku mé mámy. Seděly v čekárně asi deset minut, možná déle, než konečně sestra otevřela dveře. Paní jí bez uzardění sdělila, že přišla s maminkou, která má dva týdny šílené horečky a cítí se moc zle. Celou dobu stará paní silně kašlala.

 „A dělala jste si test?“ ptala se sestra. Samozřejmě, že myslela na covid. Kdepak, to paní ani nenapadlo. Zřejmě chtěla ušetřit. „A vy nemáte ani roušku? Tak jste měla zavolat!!!“ 

Sestra instruovala paní, aby šla okamžitě na druhý konec čekárny. Sestra i lékař se ihned ozbrojili respirátory. Co na tom, že paní na nás pomalu čtvrt hodiny plivala viry, bacily, nebo co ji trápí. Byla jsem extrémně naštvaná. Tak jestli je paní pozitivní a nakazila mě, mám utrum s operací, a tím stoprocentně i po zaměstnání.

To jsem také sestře řekla, když mi brala krev. Já sama mohla čekat i dvanáct hodin, o to nešlo, jsem na nemocenské. Ale právě proto jsem upozornila, proč jsem přišla, abych se před operací nemohla nakazit. Při odchodu mi jedna z pacientek dala dobráckou radu: „Kdybyste zavolala, tak vás lékař objedná na určitý čas.“

No a tak jsem jí oznámila, že jsem v čekárně byla před měsícem osobně. Sestřička mě objednala a já dnes, v den objednání, přišla tak, jak jsem měla, ještě o pět minut dříve. „A vidíte, jak to dopadlo,“ řekla jsem smutně, pozdravila jsem na rozloučenou a belhala se k východu. A teď trnu, co bude dál. Nyní končím, pardon, jdu kašlat. Nějak mě totiž škrábe v krku a zdá se mi, že mám horečku…


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
asi se cítí odolné.
Docela se divím, vím, že sestřička má doma malá vnoučata.
Nejde přece jen o Covid, ale i o ostatní různé virové neduhy.


Těšilo by mě, kdyby se lidi začali chovat ohleduplně, aniž by jim to musel někdo nařizovat.

Pavli, hezký článek. Vím, že už máš po operaci, takže přeji dobrou rekonvalescenci, ať máš nožku brzy zdravou!


Obrázek uživatelky
profil
souhlasím. Když u nás začal Covid a všichni šili roušky a na internetu se množily diskuze, jestli je to nebo není dobré, tak jsem si tenkrát říkala, že bychom se z toho mohli aspoň poučit. V Japonsku jsou lidé naučení, že když jim není dobře nebo jsou oslabení a bojí se, že někde něco chytí, mají roušky. Proč to nejde u nás? To nám opravdu musejí vše nařizovat se shora, aby se pak část lidí mohla zase rozčilovat, jak moc nás všichni omezují?

Minulý týden jsem objednávala syna k lékaři. Sestra mi řekla, ať si vezme respirátor, že je nachlazený a bude sedět mezi nemocnými, takže ať ho má. Vzal si ho a šel. Ve stejný den jsem jela s mladším synem k lékařce, byli jsme oba hodně nachlazení. Když jsme vystupovali z auta, nasadila jsem sobě i synovi respirátor. Přišli jsme do čekárny, kde seděly maminky s dětmi, nebylo jich tam naštěstí moc, ale všechny děti tam byly nachlazené. Respirátor jsme měli jen my dva a nestyděla jsem se za něj.
Co mě překvapilo, že sestra ani lékařka respirátor
Obrázek uživatelky
profil
Tak to prostě u nás chodí, bohužel.... nemocní lidé vůbec neberou ohledy na to, že mohou být i zdraví mezi nimi...
Včera jsem byla na poliklinice, cedule na dveřích - prosíme nevstupujte bez respirátoru. Z 5. lidí jsme ho měli jen dva... a paní, co přišla po mně, si ho nakonec běžela na recepci koupit. Já respektuji přání Dr. i sestřičky, ony obě "roušku" mají vždy. Paní doktorka má malé děti..zcela její přání chápu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles