Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 04.06. 2024
Dnes má svátek Dalibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečeme podle hvězd: Temperament v kuchyni

13. 11. 2016 | Televizní tipy
Skoro každý kuchař či milovník dobrého jídla má někde schované recepty po mamince, tetě či babičce, které patří mezi domácí poklady a bez kterých se neobejde žádná rodinná sešlost nebo oslava. Kuchař Martin Kincl také objevil vaření poprvé v kuchyni svojí mámy, která ho naučila spoustu dobrot.

Ve své kuchařské show Pečeme podle hvězd pátrá po tom, jaké rodinné recepty opatrují známé osobnosti. V dalším díle ochutná recepty herečky Hany Gregorové a její dcery Roly Brzobohaté. Uvidíte již v neděli 13.11. 2016 v 16.10 na Primě.

Pečeme podle hvězd: Temperament v kuchyniZnámá herečka Hana Gregorová i její dcera Rola Brzobohatá mají dobré jídlo rády. Cizí jim není ale ani stání za sporákem. Obě rády a dobře vaří. Alespoň se to o nich ví… „Jak je vidět, chutná mi, ráda jím. A myslím si, že i dobře vařím. Nejsem si jistá v kramflecích u pečení, ale snažím se,“ říká Rola a její máma Hana ji doplňuje: „Já jsem hrozně rychlý kuchař, vařím hodně z hlavy. A jsem masová, takže mám ráda masa na různé způsoby. Nejraději bůček.“

I když jsou obě dámy v kuchyni jako doma, společně prý nepečou. „Pečeme spolu, ale ne v kuchyni,“ směje se Hana Gregorová. Povahově jsou podle její dcery prý jako přes kopírák, v krvi se jim míchá slovenská, maďarská a v případě Roly i arabská energie, která je občas výbušná. „Když jí něco vyčítám, řekne mi, že to říká ta pravá. Říkám jí, že je nervák, a ona na to – to mám po tobě. Já ale nejsem nervák až takový jako ona,“ prozradí na svou dceru oblíbená herečka. „Po mámě jsem podědila úplně všechno. Někdy něco udělám a sama se zaleknu – jsem jako máma,“ směje se Rola.

Jejich neutuchající energie se projeví i při společném vaření v kuchyni Martina Kincla. Každá připraví svůj oblíbený recept, ale nebyly by to ony, pokud by si do toho „nekecaly“. Starší z dvojice připraví slovensko-maďarskou specialitu – krémeše podle receptu maďarské sousedky, kterou poznala, když ještě žila v Bratislavě. Mladší se ze středu Evropy přesune do Francie, kde ji inspiroval klasický quiche lorraine.

Jako variantu Hančina krémeše připraví Martin Kincl francouzský millefeuille. Jeho variantou quiche bude bramborový koláč s chorizem a ovčím sýrem Manchego a salát s quinoa (merlík čilský) s fenyklem.

Jakou kuchyni měl nejraději Radek Brzobohatý a co své nevlastní dceři Role toleroval víc než synovi Ondřejovi? A čím v dětství svou dceru do nepříčetnosti vytáčela její máma Hana? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.

Jedenáctý díl kuchařské show Pečeme podle hvězd uvidíte již v neděli 13.11. 2016 v 16.10 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
podívám seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles