Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 09.06. 2024
Dnes má svátek Stanislava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečeme podle hvězd: Řízek podle brožury

30. 10. 2016 | Televizní tipy
Skoro každý kuchař či milovník dobrého jídla má někde schované recepty po mamince, tetě či babičce, které patří mezi domácí poklady a bez kterých se neobejde žádná rodinná sešlost nebo oslava. Kuchař Martin Kincl také objevil vaření poprvé v kuchyni svojí mámy, která ho naučila spoustu dobrot. Ve své kuchařské show Pečeme podle hvězd pátrá po tom, jaké rodinné recepty opatrují známé osobnosti. V dalším díle jeden dědečkův recept prozradí herečka Marie Doležalová a její maminka Irena. Uvidíte již v neděli 30. října v 17.10 na Primě.

Pokud jde o jídlo, má herečka Marie Doležalová ráda vše. Nejoblíbenějším pokrmem jsou pro ni ale špagety aglio olio s feferonkami. To má zřejmě po mamince, která má ráda těstoviny na mnoho způsobů, a hlavně s parmazánem. Doma však připravují i tradiční rodinné recepty. „Mám takový sešit od mládí, kam zapisujeme recepty, a jednou k Vánocům jsem Marušce i jejímu bratrovi vybrala ty nejoblíbenější a dala jim je jako dárek, aby měli do života,“ prozradí Irena Doležalová a její dcera Marie doplňuje: „Připisuji si do něj už i své další recepty.“

Pečeme podle hvězd: Řízek podle brožuryPodle receptu z tohoto rodinného sešitku budou dámy vařit také v Pečeme podle hvězd. Vybraly z něj dědečkův recept na řízky, který je původně vlastně z jeho speciální brožury. „Pracoval v drůbežárně a tam zaměstnanci dostali brožuru, aby věděli, co si z kuřat, které si budou nosit domů, mohou vařit. Takže recept pochází z takové technické brožury pro zaměstnance,“ směje se Marie Doležalová. A jako dezert upeče oblíbená herečka s maminkou rodinnou buchtu, která ale dosud nemá jméno.

Kuchař Martin Kincl opět připraví své varianty pokrmů, tentokrát se s nimi ale přesune až do Asie – připraví kuřecí sataye na thajském salátu z rýžových nudlí a omáčkou z limetových listů a sladkou tečkou bude cheesecake s čerstvými ostružinami.

Jaká byla Marie Doležalová v dětství a kterou vlastnost, již podědila po mamince, využívá dnes ve své profesi? A proč je její maminka předurčená k míchání? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.

Devátý díl kuchařské show Pečeme podle hvězd uvidíte již v neděli 30.10. 2016 v 17.10 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v této republice je už více odborníků na vaření než lidí
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Píše se o Marii Doležalové,ale fotka je Evy Holubové,nějaký omyl, nebo ne?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles