Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět tipů, co (ne)dělat v zahraničí

6. 04. 2017 | Praktické rady
1.  Na linku asistenční služby můžete zavolat ještě před cestou
Na číslo asistenční služby svého pojištění nemusíte volat až ve chvíli, když už akutně řešíte nějaký problém. Na linku můžete zavolat ještě před cestou a informovat se například o doporučeném očkování. 

2. Když se něco stane, volejte asistenční službu

Pokud v zahraničí onemocníte nebo se vám stane nějaký úraz, v první řadě zavolejte na číslo asistenční služby svého cestovního pojištění. A to dříve než si zavoláte sanitku nebo sami vyhledáte lékaře. Samozřejmě to platí jen v případě, že nejste v ohrožení života a takový hovor vy nebo váš doprovod zvládnete. Operátor asistenční služby vás pak objedná k lékaři nebo přímo na místo pošle sanitku. Máte tak jistotu, že se dostanete do zdravotnického zařízení, které s asistenční službou spolupracuje.

Pět tipů, co (ne)dělat v zahraničíStává se, často v horských lyžařských střediscích, že klienta zaveze záchranná služba do zdravotnického zařízení, se kterým asistenční služba nespolupracuje, ale ve kterém mu udělají nadstandardní lékařské zákroky. Bývají to třeba plastiky kolene, které už ale běžné cestovní pojištění nepokrývá. Proto je vždy lepší volat přímo asistenční službu, která zajistí stejně kvalitní, zároveň ale i hrazenou péči. Navíc pojišťovna o události hned ví, a s klientem je tak v kontaktu od začátku.

3. Kartičku nosit nemusíte, číslo si uložte rovnou do mobilu
Aby mohla zásada číslo dvě fungovat co nejlépe (když se něco stane, volejte asistenční službu), je dobré uložit si telefonní číslo na asistenční službu do mobilu ještě před cestou.

Potvrzení o pojištění u sebe klient nosit nemusí, postačí uložit si do telefonu číslo na asistenční službu. V případě potřeby pak na lince jen nahlásí své jméno a datum narození.

4. Pojištění odpovědnosti pomůže, když srazíte někoho na lyžích. Na vypůjčené auto ale neplatí
Součástí cestovního pojištění v naprosté většině případů bývá i pojištění odpovědnosti za škodu. To znamená, že pokud způsobíte újmu na majetku anebo zdraví jiné osoby (třeba někoho nešťastnou náhodou zraníte při lyžování), pojišťovna za vás škodu zaplatí.

Lidé si často myslí, že pojištění odpovědnosti za škodu platí i na auto, které si v zahraničí půjčí. To ale pravda není. Automobil musí být totiž pojištěný přímo od půjčovny. Proto by si klienti, ještě než vyjedou na silnici, měli zkontrolovat, zda cena za půjčení auta toto pojištění zahrnuje také. Ochrání tak hlavně sebe.

5. Vyhýbejte se nebezpečí a alkoholu
Rádi sjíždíte strmé alpské svahy mimo oficiálně vyznačenou sjezdovku? Pak se rozhodně připojistěte také na rizikové sporty. V opačném případě byste si totiž museli náklady na případné ošetření uhradit v plné výši sami. Za rizikové jsou obecně považovány všechny sporty a aktivity, u kterých je pravděpodobnost, že se vám něco stane, větší než třeba při procházce po pláži. Před cestou si poctivě přečtete pojistné podmínky, abyste si byli jistí, na co se vaše pojištění vztahuje a co byste raději dělat neměli. Pamatujte ale, že ani to nejdražší připojištění vám nepomůže, pokud jste požili alkohol.

I když je zvláště při lyžování těžké odolat nějakému horkému alkoholickému nápoji, radši si ho dejte až večer na hotelu. Alkohol totiž nepatří nejen za volant, ale ani na sjezdovku.

Zdroj, foto: Air Bank


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
niekto sa na dovolenke chová ako odtrhnutý z reťazeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
užitečné informaceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles