Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Políbila jsem Sharu Wheelerovou

18. 08. 2023 | Knižní tipy
Název: Políbila jsem Sharu Wheelerovou
Autor: Casey McQuiston
Nakladatelství: YOLI
Datum vydání:  8 / 2023
Formát: 127 × 200 mm, 356 g
Vazba: paperback
Počet stran: 368
Cena: 319 Kč

Pro čtenáře bestsellerů Casey McQuiston Červená, bílá a královsky modrá a Poslední stanice. Chloe je jen krůček od vítězství. Poslední čtyři roky toužila po jediném – stát se premiantkou. Její hlavní soupeřkou je královna plesu Shara Wheelerová, po všech směrech dokonalá dcera ředitele školy. Pak se ale stane něco nečekaného. Měsíc před maturitou Shara Chloe políbí a pak nadobro zmizí. 

Při zuřivém pátrání po tom, co se stalo, Chloe zjistí, že není jediná, koho Shara před svým zmizením políbila. V hledáčku jejího zájmu se ocitli taky fotbalista Smith a Shařin soused Rory. Tahle trojce nemá dočista nic společného. Pojí je pouze Shara a tajemné vzkazy, které po sobě zanechala a které mohou rozluštit jen oni. Toto neplánované spojenectví jim však odhalí nejen pravdu o Shaře, ale i o nich samotných...

Políbila jsem Sharu WheelerovouUkázka z knihy 

Políbila jsem Sharu Wheelerovou:


12 HODIN OD CHVÍLE, KDY SE SHARA ZDEJCHLA
42 DNÍ DO UKONČENÍ STŘEDNÍ ŠKOLY

Chloe má chuť rozmlátit pěstí okno.
Když ji takové věci napadají, znamená to většinou, že je duševně na hraně. Když teď ale stojí celá napružená u zadních dveří domu Wheelerových, je skutečně připravená to udělat.
Na telefonu jí zabliká ukazatel času: je 11:27. Třiatřicet minut do konce mše ve willowgroveském kostele, kde Wheelerovi tráví dopoledne hraním si na milé, normální rodiče, jejichž stejně milá a spořádaná dcera před necelými dvanácti hodinami nezmizela jako pára nad hrncem z maturitního plesu.

Určitě to bylo jen nahrané. Jasně. Shara Wheelerová je v pořádku a není nezvěstná. Jen prostě dělá to, co vždycky: hraje si na neviňátko s očima Bambiho, takže si všichni myslí, jak nemá hlubokou, komplikovanou a kouzelnou duši, zatímco ve skutečnosti je to ta nejnudnější sucharka v celém tomhle stejně nesnesitelně nudném městečku.
A Chloe to všem dokáže. Protože ona jediná je dost chytrá na to, aby ji prokoukla.

Včera si totiž chtěla maturitní ples pořádně užít, když se celý rok honila za včasnými termíny podání přihlášek na vysokou školu a bojovala o své zasloužené místo v čele maturitního ročníku 2022. Tři týdny jí trvalo, než z druhé ruky sehnala dokonalé šaty (černý šifon a krajka – jak sexy vražedná upírka), a těšila se na dokonalý večer. Ne snad na nějaké klišé tanečky s korzetovou róbou a klučičím doprovodem, ale na svoji vlastní skvělou oslavu. Na partu kamarádů natlačenou ve slavnostních šatech do Benjyho auta, na to, jak budou v sále s nóbl lustrem vyřvávat songy Lila Yachtyho a nakonec se někdy v jednu ráno vrhnou na stánek s vaflemi.

Jenže už třicet minut předtím, než ohlásili krále a královnu plesu, ji uviděla: Sharu Wheelerovou s růžovými rty a vodopádem mandlového tylu. Prosmýkla se kolem stolu s občerstvením a zamířila rovnou ke dveřím. Chloe z ní celý večer nespouštěla oči v naději, že ji snad někde zastihne o samotě.
Jenže než se probojovala ke dveřím, byla Shara ta tam.

Když pak předsedkyně studentské rady Brooklyn Bennettová vyskočila na pódium, aby předala Shaře korunku pro královnu plesu, pořád po ní nebylo ani stopy. Nikdo ji neviděl odcházet a od té doby ji také nikdo nezahlédl. A její bílý džíp taky neparkuje na obvyklém místě před domem jejích rodičů.
A tak tu Chloe stojí dopoledne po plese s rozmazanými stíny a vlasy slepenými lakem a chystá se vloupat k Wheelerům...

Ohlasy ze zahraničí:


„Vtipná, výstřední a chytrá kniha plná soucitu a empatie. Casey McQuiston, zase se ti to povedlo!”
Becky Albertalli,, autorka bestselleru Já, Simon

„Milostný příběh dvou skvělých, nesmlouvavých queer holek, které se nebojí bojovat za to, co chtějí.“
New York Times

O autorce knihy Políbila jsem Sharu Wheelerovou:


Casey McQuiston (je nebinární bytost, proto o sobě hovoří v množném čísle...) píší romantické knihy, které sklízejí úspěch po celém světě. Pocházejí z jižní Louisiany, momentálně ale žijí a pracují v New Yorku. Jejich debutový román Červená, bílá a královsky modrá (Red, White & Royal Blue) obsadil přední příčky žebříčku New York Times i USA Today a dočkal se i filmové adaptace. V nakladatelství Yoli vyšel také jejich další román Poslední stanice (One Last Stop).


Tuto knihu Políbila jsem Sharu Wheelerovou koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub nebo na eshopu Luxor.cz


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !