Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Poznejte svůj typ postavy II.

28. 07. 2010 | Pro ženy
V minulém čísle jsem vám psala o typech postavy – obdélník, ovál, osmička. V tomto článku vám napíšu něco víc o dalších typech postav a nějaké tipy, rady jak vychytračit na vaší postavu.

Typ postavy..

Přesýpací hodiny
Dokážete si vybavit postavu Věstonické Venuše? Tak právě taková postava je nazývána „přesýpací hodiny“. Je to typická ženská postava, která má nejblíže k ideálu, proto není až tak moc problematická. Ramena jsou stejně široká jako boky, pas je velmi výrazný a štíhlý. Pas je tedy největší předností, proto stojí za to ho ještě více zvýrazňovat. Pokud máte tento typ postavy můžete si dovolit téměř vše, co vás napadne. Využijte pěkných linií svého těla a noste krátké topy, halenky a také bokovky. Nemáte se za co stydět, tak to světu ukažte.

Trojúhelník
Tato postava připomíná svým tvarem trojúhelník, nebo také písmeno A. Charakteristickými prvky jsou úzká ramena, menší prsa, širší boky, stehna a větší zadeček. Často bývá označována jako nejproblémovější, ovšem záleží na tom, z jakého pohledu se na to díváte. Upozorňovat můžete na horní polovinu těla a na štíhlý pas. Barevné členění, výrazné detaily – doplňky, to vše se snažte umístit od pasu nahoru. Dolní část, která je kritickým místem tohoto typu postavy můžete zdokonalit, opticky zeštíhlit tlumenými barvami. Vyhýbat byste se měla zejména trendy bílým džínám. Zkuste černé, ty jsou stejně in, jako bílé.

Obrácený trojúhelník
Určitě znáte z filmů americký fotbal, kdy mají hráči chrániče zejména v horní polovině těla, jelikož do sebe v jednom kuse narážejí. Jak jim chrániče dělají široká ramena. Tak přesně tak vypadá postava obráceného trojúhelníku. Tím nechci říct, že máte postavu jako hráčka amerického fotbalu, ale s nesprávnými doplňky a špatným oblečením tak někdy můžete působit. Proto je potřeba si dávat pozor na to, co si vezmete na sebe. Postava je mohutnější v horní polovině těla, má široká ramena a štíhlé boky, pas bývá nevýrazný. Kritickými místy jsou partie od pasu nahoru. Co raději ne? Velké vzory, příčné dělení, velké ramenní vycpávky, vrstvení, zdobení v oblasti prsou a topům s úzkými ramínky. Co naopak ano? Všechny detaily a zdobené prvky se snažte umístit až na boky nebo nohy. Tím získáte pozornost na dolní část vašeho těla, která je vaší předností.

Vychytávky & rady pro všechny
-    Oblečení byste měla vybírat jen podle svého typu postavy. Nesnažte se napodobovat celebrity, modelky nebo kamarádky, mohla byste na to doplatit.

-    Stejné barvy, svislé a splývavé linie opticky prodlužují a zužují. Noste tedy svislé linie na těch částech těla, které jsou u vašeho typu postavy problémové.

-    Opticky rozšířit lze také pomocí velkých vzorů, barevného dělení, patek a kapes.

-    Tmavé, tlumené barvy a vše matné nepřitahuje pozornost. Pokud máte část těla, na kterou nechcete upozornit, je tato rada stvořená právě pro vás.

-    Naopak světlé, jasné barvy, výrazné vzory a lesk vždy upoutají.

-    Při zkoušení nového oblečení nezapomeňte, že vás nikdo nevnímá
zepředu, ale většinou v pohybu, zezadu i z boků.
Nebojte zkoumat svojí postavu v zrcadle.
Nikolette - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všetko ide trochu korigovať oblečením
Obrázek uživatelky
profil
Zemská přitažlivost začíná působit,už nic moc.
Obrázek uživatelky
profil
myslim, ze lusk nehrozi ani omylem, tohle bude uplne jinej typ zeleninySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Normálně hruška,ted jak sud,čekám miminko,pak to bude boj Smajlíkshodit to dolů,tak to vidfím oblečení ala pytel ... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles