Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor na multivitaminy a kanibalismus

8. 12. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-
Supradyne











Ze všech stran se na nás valí různá doporučení na doplňky stravy, vitamíny, super potraviny a další možnosti, které mají podpořit imunitu jak u dospělého člověka, tak dítěte. Jak se v tom vyznat a jak vybrat správné doplňky stravy? Základním pravidlem je, zamyslet se vždy nad životním stylem konkrétního člověka jeho skladbou jídelníčku, případně dalšími užívanými produkty. A zohlednit i roční období. Málokdo se totiž zabývá vzájemnou interakcí různých vitamínů, limity vstřebatelnosti a vzájemným kanibalismem. O co jde?

Supradyn Immune KidsLimity vstřebatelnosti značí, že každé tělo dokáže vstřebat pouze určité množství vitamínů. Pokud jej díky stravě a různým preparátům dostává nadbytek, v lepším případě je tělo vyloučí močí, v horším hrozí tzv. hypervitaminóza neboli otrava vitamíny. Ta hrozí hlavně u vitamínů rozpustných v tucích, tedy A, D, E, K. Interakce různých vitamínů znamená, že se navzájem ovlivňují. Například Vitamín C zvyšuje vstřebávání železa, tudíž je vhodné doplňovat oba zároveň. Funguje to ale i obráceně, třeba že vápník negativně ovlivňuje železo. Tudíž, pokud máme velký příjem vápníku, měli bychom si hlídat hladinu železa a případně jej doplňovat ať už vhodnou stravou nebo doplňky stravy. U vzájemného kanibalismu pak jde o to, že pokud užíváme zároveň dva vitamíny, které vyžadují stejné transportní mechanismy na jejich zpracování, tak pak soutěží o jejich vstřebatelnost ve střevě. Typickým příkladem je pak hořčík a vápník, nikdy si tělo nevezme plnou dávku obojího, pokud je užíváte současně. Dejte si tedy velký pozor na rutinní příjem různých multivitaminových doplňků s obsahem nadměrného množství vitaminů a minerálů. Ne vždy mohou být tou správnou volbou. Multivitaminy mají doplnit denní příjem a zabezpečit, že nám nic nechybí, a ne nás zaplavit nadměrným množstvím.

Říkáte si, jak tedy správně postupovat? Supradyn
Stačí se zamyslet. Zásadní otázka je to, jak se vy i děti stravujete a jaký problém konkrétně řešíte. Pokud víte, že máte málo železa a ze stravy jej nedokážete doplnit, je na místě suplementace. Nebo omezení vápníku, který by jej mohlo blokovat. Dále je třeba zahrnout i roční období. Obecně na podzim ubývá čerstvé zeleniny a ovoce, je tedy vhodné doplňovat vitamín C. Dále pak ubývá slunečního svitu, kdy vládnou spíše pochmurné dny bez slunce a zároveň se o několik hodin zkracuje den. V tom případě je vhodné doplnit sluneční vitamín – tedy vitamín D. Když se k tomu přidá i dětských kolektiv, tudíž vyšší potřeba zapracovat na budování imunity, doporučují se výše zmíněné vitamíny C a D spolu se zinkem (např. tuto trojku najdete také v osvědčeném Supradyn Immune, nově i ve verzi Kids). Pokud má dítě nějaké další specifické problémy, které můžou způsobit nedostatek určitého vitaminu nebo minerálu, je vhodné to brát v potaz a konzultovat s lékařem. S případným určením množství různých vitamínů a minerálů v těle pomůže odběr krve nebo moči. Pamatujte také na to, že pár vitamínů nenahradí vyváženou stravu a že s úsměvem jde všechno lépe.

Supradyn Immune Kids

Supradyn Immune KIDS


Doplněk stravy
Určeno pro děti od 4 let
Dávkování:
    • 2 ks pro děti 4-8 let
    • 3 ks pro děti 9-13 let
    • 4 ks pro děti 14-18 let a dospělé
Balení obsahuje 100 bonbonů
www.supradyn.cz


Více informací o produktech a inspiraci, jak pečovat o imunitu a podporovat svou energii naleznete na www.supradyn.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !