MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína

23. 05. 2016 | Česká republika

Během jednoho květnového nedělního odpoledne jsme s manželem a našimi dvěma dětmi chtěli něco podniknout, a tak jsme se rozhodli, že navštívíme hrad a zámek Staré Hrady nedaleko Jičína. Nachází se asi 15 kilometrů jihozápadně od Jičína u obce Libáň v Královéhradeckém kraji. Původně Staré Hrady byly gotickou tvrzí – první zmínka o ní je z roku 1340 a její název byl Stará, ale později byla přestavěna na renesanční zámek. Dnes tu tedy najdete obojí.

Když jsme dorazili na místo a auto zaparkovali přímo před zámkem, prvním úkolem bylo zakoupení turistické známky a nalepení do turistického deníčku. Po rodinné poradě, kdy jsme vybírali ze čtyř prohlídkových okruhů jsme se rozhodli pro okruh Hrad a zámek s dračí čarodějnou královskou komnatou. Na nádvoří si nás vyzvedla velmi sympatická průvodkyně se zvučným hlasem, která nás vyzvala ke vstupu. Prohlídka byla stylizovaná do dob císaře Františka Josefa I. – jak se tehdy žilo, bydlelo, jak vypadal každodenní život našich praprababiček. Já jsem obdivovala především královskou kuchyni a v duchu skládala obdiv ženám, které dokázaly uvařit večeři o mnoha chodech za takových podmínek. Děti a mého manžela spíše zaujala lovecky vyzdobená chodba – už se viděli někde na honu. Na konci této části prohlídky jsme s manželem trochu ochutnali zámeckou medovinu.

Staré hradyNejvětší atrakcí pro naše děti ale byli pohádkoví draci, kterých jsme si všímali po celou dobu prohlídky. Drak na nás čekal dokonce i v královské komnatě – protože to on byl zdejší výsostí a vládcem. Měl u sebe dokonce i své královské dcery dračí princezny, jejichž jména Lajdalína, Trajdalína a Rozcaplína se pro naše děti stala hitem celého výletu. Zaujalo to dokonce více, než vyprávění o templářských rytířích a jejich pokladu, které bylo také součástí prohlídky.

Jelikož prohlídka měla takový úspěch, nakonec jsme se rozhodli, že s dětmi navštívíme ještě zámecké pohádkové sklepení, kde se to jenom hemžilo draky a pohádkovými postavami. Tato prohlídka byla stylizovaná jako vyprávění o čarodějovi Archibaldovi a jeho kamarádech.

Nakonec jsme se ještě chvíli prošli po areálu a pak zamířili domů. Tento výlet opravdu doporučuji rodinám s malými dětmi, které pohádkový svět na hradu a zámku Staré Hrady pobaví a zabaví spolehlivě.


Aknela11 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína:

Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína
Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína
Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína
Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína
Pozvánka na výlet - hrad a zámek Staré Hrady u Jičína
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
znám, navštívila jsem s vnučkou
Obrázek uživatelky
profil
byli jsme tam loni, parádaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tam jsme ještě nebyli..díky za tipSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kamarádka ta v sobotu s dcerou byla a doporuučujeSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles