Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Praha - Prokopské údolí

9. 08. 2012 | Česká republika
Konečně tu jsou vysněné prázdniny, na které se těší snad všichni. Moc jsem se těšila, že pojedeme s celou rodinou do Prahy. Jezdíme tam od doby, co se tam přestěhovala moje nejlepší teta se strýcem.

Já s mojí rodinou bydlíme ve velmi malé vesničce, kde je klid, nejezdí nám tu vlaky ani tramvaje nebo metra jako ve větších městech.
Právě proto se vždy těším do Prahy, města, kde se děje tolik věcí a je tam tak moc rušno. Rozhodli jsme se, že vyrazíme hned na začátku prázdnin. Stačilo jenom sbalit si věci, nasednout do auta a za chvíli jsme byli na místě. Skoro každý den jsme chodili do centra města, kde jsem viděla tolik zajímavých věcí a lidí, co u nás nenajdete. Jednou nás teta zavedla na místo, o kterém se mi ani nesnilo. Šli jsme z Barrandova lesíkem, kam chodí lidé relaxovat nebo se jen tak proběhnout. Po cestě jsme narazili na dřevěné vláčky a lavičky, na kterých jsme se na památku vyfotili.

Praha - Prokopské údolíTekl tam potůček, kde se lidé po cestě osvěžili, a pokračovali v cestě. Za chvíli jsme byli na místě. Poznala jsem jezírko, z něhož se tyčila vysoká skála a kde bylo tak dobře. Pohled to byl hezký, když jsem si uvědomila, že jsem vlastně v Praze, v tak velkém a rušném městě, vůbec se mi tomu nechtělo věřit. Bylo tam tak krásně. Lidé si tam nosili s sebou deky, na kterých seděli, sledovali tu krásu a užívali si klidu. Sem tam proletěl nějaký ptáček a to bylo veškeré dění toho místa. To místo se jmenuje Prokopské údolí a jsem ráda, že nás tam teta vzala, protože jsem poznala, že i Praha má své přírodní krásy a svůj klid. Výborně se tam relaxuje, přemýšlí a nebo jen tak sedí či leží a užívá si letního vánku u vody.

Já osobně bych tam vydržela ještě dlouho, ale měli jsme před sebou ještě celou řadu výletů, procházek a projížděk za poznáním Prahy. I když jsem byla už v Praze leckde a poznala tam mnoho památek, náměstí, soch a muzeí, musím uznat, že krásy přírody u mě vždy vyhrávají. Připadlo mi to, jako kdybych si přinesla svůj klid z naší vesnice do rušného velkoměsta Prahy. Jsem ráda, že i v tak velkých městech se najdou tak hezká místa.

Anuška22 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Praha - Prokopské údolí:

Praha - Prokopské údolí
Praha - Prokopské údolí
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
O Prokopskom údolí som nepočula, ale je fajn, že aj ľudia z veľkomesta majú kam ísť, keď chcú uniknúť hluku a ruchu a pritom nemusia ísť ďaleko.
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem tam jednou na radu jedné milé paní byla...Smajlíkjela jsem i vláčkem po Pražském semerinku,který jede nad údolím... bylo to zpestření výletu do Prahy
Obrázek uživatelky
profil
Jsem ráda, že se vám "u nás" líbilo.
Jestli chcete víc informací k Prokopskému údolí, koukněte na můj starší článek zde:
http://www.chytrazena.cz/prokopske-udoli-18110.html
a třeba i v ostatních najdete nějakou inspiraci pro další výlety (píšu tam např. o Vltavě v Praze, pomnících, pražské dlažbě, Kozích Hřbetech...) Smajlík
http://ike.chytrazena.cz/clanky/
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík když není čas na celodenní výlet za Prahu, také tam zajdem za relaxemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles