Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravda o soli

4. 02. 2018 | Knižní tipy
Název: Pravda o soli
Autor: James DiNicolantonio
Překlad: Jan Kozák
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 1.11. 2017
Formát: 145 x 210 mm
Vazba: Pevná
Počet stran: 287 stran
Cena: 238 Kč    

... protože soli je zapotřebí! Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít To doporučení jsme všichni slyšeli: chcete-li mít zdravé srdce, nejezte víc než jednu čajovou lžičku soli denně. Většina lidí, kterým záleží na vlastním zdraví, se řídí obecně přijímaným názorem – že solnička je nejjistější způsob, jak si uhnat infarkt – a musí pak jíst neslaná nemastná, ale „srdci prospěšná“ jídla.

Jenže co když je ta rada o nízkém příjmu soli od základu mylná?

Pravda o soliDr. James DiNicolantonio, přední vědec v oblasti kardiovaskulárního výzkumu, recenzoval více než 500 publikací ve snaze rozluštit dopad solení na krevní tlak a srdeční nemoci. A dospěl k ohromujícímu závěru: drtivá většina z nás nepotřebuje svůj příjem soli sledovat. Našemu zdraví by ve skutečnosti prospělo, kdybychom solili víc. Pravda o soli líčí pozoruhodný příběh o nespravedlivé démonizaci soli – neslýchané drama o egoismu a soupeření zájmů. Dozvídáme se pravdu o tom, jak to sůl schytávala za jiný bílý krystal: cukr.

Nedostatek soli může vést k následujícím potížím:

• Stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech.
• Uvrhne tělo do režimu polohladovění.
• Způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep.

Oproti tomu jedení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy:

• Zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností.
• Zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních.

Dr. DiNicolantonio vás seznámí s nejlepšími způsoby, jak zase vrátit do stravy sůl. Jeho revoluční pětibodový program umožňuje „překalibrování solného termostatu“ v těle, abyste se dostali na svoji jedinečnou, ideální hladinu soli. Věda už ustoupila od dogmatu o nízkém příjmu soli a měli byste i vy – může na tom záviset váš život!

O autorovi knihy Pravda o soli:


James DiNicolantonio, PharmD, je kardiovaskulární výzkumník a doktor farmacie působící v ústavu Saint Luke’s Mid America Heart Institute v Kansas City ve státě Missouri. Jako uznávaný, světově proslulý vědec a expert na zdraví a výživu se v rozsáhlé míře podílí na utváření politiky veřejného zdraví. V lékařské odborné literatuře publikoval přes dvě stě vědeckých prací. Dr. DiNicolantonio vypovídal před kanadským senátem o příčinách obezity a zhoubném vlivu rafinovaných uhlohydrátů a cukru na naše zdraví. Rovněž v neodborném tisku, např. The New York Times, Forbes nebo U.S. News & World Report, uveřejnil četné články o výživě, které mu vynesly značnou publicitu.

Tuto knihu Pravda o soli koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
V této knize autor srovnává několik druhů solí, které jsou k dostání na celosvětovém trhu a dospěl k názoru, že americká značka soli Redmond Real Salt je asi momentálně nejvyváženější solí na světě. Obsahem minerálů, sodíku a celkové čistoty od moderních nečistot a radiace se jí nevyrovná např. ani Himalájská či Keltská.
Tato sůl je k dostání i u nás, na internetu, na e-shopu www.pravebio.cz. Mám ji osobně odzkoušenou a mohu chuťově jen doporučit. Mnohem lepší než Himalájská, která se u nás prodává...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles