Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběh Mustafy – když vzdělání je tím nejcennějším dárkem…

14. 12. 2012 | Zajímavosti
Všichni hledáme ty nejlepší dárky pro naše blízké. Ať už jsou to knížky, oblečení nebo třeba šperky, chceme, aby se dárek líbil a obdarovaného potěšil. A co letos místo spousty drobností věnovat něco opravdu užitečného? Třeba vzdělání. Stále je mnoho míst, kde získat i to základní není žádná samozřejmost.

Mustafa je klučina z keňského hlavního města Nairobi. Na místo, kde se narodil, neměl moc štěstí. Bydlí ve slumu, což je jedno z nejsmutnějších a nejchudších míst, které si dovedete představit. Otec od rodiny odešel, když byl chlapec ještě malý. Před pár lety přišel také o maminku, která byla vážně nemocná. Se dvěma mladšími sourozenci proto žije u babičky a tety, které se o ně starají.

Příběh Mustafy – když vzdělání je tím nejcennějším dárkem…Kvůli neveselé rodinné situaci toho dříve Mustafa do školy moc nenachodil. Všechny živila jen jejich maminka, proto často docházely peníze a byla nouze. Navíc se chlapec musel starat o své mladší sourozence. Jejich nepříjemné situace si všiml Adada, dobrovolník a koordinátor rozvojových projektů Centra Dialog v Keni. Navštívil rodinu, aby zjistil více informací a možnosti, jak pomoci. Rozhodl se Mustafu zařadit do „Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku“. Díky projektu našel Adada pro chlapce adoptivního rodiče v České republice, který jej na dálku podporuje, a posílá mu finanční prostředky na studium.  Mustafa se tak mohl vrátit do školy. Letos dokončil základní školu a před sebou má ještě velké plány. „Rád bych se jednou dostal na medicínu a stal se doktorem. Mohl bych tak pomoci spoustě lidí v naší komunitě,“ představil své plány Mustafa.

Bez podpory adoptivního rodiče z České republiky by však mohl na své plány zapomenout. Ač je školní docházka v Keni zadarmo, rodiče dětí musí platit za učebnice, zkouškya spoustu dalších poplatků. Proto Centrum Dialog pořádá projekt „Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku“, kde mohou tzv. adoptivní rodiče z České republiky podpořit ve vzdělání konkrétní dítě. Ty žijí často ve velmi tíživé situaci a na vzdělání by bez pomoci mohly zapomenout. Kdo by chtěl stejně jako adoptivní rodič Mustafy podpořit konkrétní dítě ve vzdělání, stačí se podívat na web organizace Centrum Dialog. Zde najdete databázi dětí, které ještě na svého adoptivního rodiče čekají. Stačí si vybrat, vyplnit potřebné náležitosti a můžete se stejně jako ostatní rodiče těšit na první zprávy od „svých“ afrických svěřenců.

Zdroj, foto: Centrum Dialog



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Omlouvám se, "kalendář" sem nepatří, jednalo se o jiný článek... Ostatní platí.
Obrázek uživatelky
profil
JE TO SMUTNÉ,ALE POMÁHÁM SPÍŠ U NÁS
Obrázek uživatelky
profil
Přispívala jsem v rámci jedné akce na Simona. Byl to jako "patronát" několika lidí, kteří se za tímhle účelem sdružili. Příspěvek byl dobrovolný, účel jediný. Uhradit těm dětem školné. Škoda, že už se neúčastním, nějak se to tak seběhlo. Ale přispívám zase jinde, i tento kalendář jsem koupila.
Myslím, že i když je nám někdy ouvej, pořád ještě se máme hodně dobře.
Obrázek uživatelky
profil
jj, je to tam hodně smutný. Sama mám adoptované 2 děti, chlapce Reinharda - 8 let a dívku Sharon - 12 let.
Obrázek uživatelky
profil
U nás je toho potřeba také dost.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles