Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Připravte svou pleť na jaro

21. 03. 2016 | Krása
Mrazivé počasí vzápětí střídané deštěm, časté přechody ze zimy do tepla, suché přetopené prostředí doma i v kanceláři... Letošní zima se citelně projevuje na naší pleti, která je vyčerpaná a zašedlá. Často svědí, pálí nebo je dokonce zarudlá. Přestože teploty letos nepadaly hluboko pod nulu, mráz, vítr a suchý vzduch daly naší pokožce i tak docela zabrat.Také cítíte, že je vaše pleť zarudlá, svědivá nebo napjatá se suchými místy? A naopak T-zóna produkuje více mazu? Pak pro vás máme několik užitečných rad, jak se zbavit následků zimy a připravit pleť na jaro.

Kůže je náš největší tělesný orgán, tvoří bariéru před vnějším okolím. Nejhorší věc, kterou můžete pro svoji pleť udělat, je nedělat vůbec nic. Vaše pleť potřebuje restart, dopřejte jí tedy po zimě zvýšenou pozornost za pomoci kvalitních produktů.

1.    Vyměňte zimní kosmetiku za lehčí

Hutné a mastné krémy, které vám prokázaly dobrou službu v zimě, vyměňte za lehčí a především hydratační, aby pleť v prvních jarních paprscích mohla dýchat. Pokud i přesto toužíte po hutnosti, používejte lehčí krém i v průběhu dne. Jednou týdně dopřejte pleti výživnou pleťovou maskou, potřebné látky jsou v ní obsažené ve vysoké koncentraci. Maska navrátí vaší pleti přirozenou vitalitu a lesk a celkově ji oživí. A kdy jindy než právě po zimě je ideální čas navštívit kosmetický salón? Cílená péče se opravdu vyplatí!  

Připravte svou pleť na jaro2.    Výživa zevnitř

Nedostatek vitamínů během zimy je třeba kompenzovat jejich zvýšeným příjmem. Vyhněte se však těm umělým a dopřejte si je raději v podobě čerstvých ovocných a zeleninových šťáv. Náš tip: Stav vaší pleti je odrazem stavu vnitřního prostředí těla. Naordinujte si odlehčený týden bez masa, pečiva a mléčných produktů. Pijte převážně čerstvé šťávy, ovocná a zeleninová smoothies a jezte zeleninové saláty. Přidejte do svého jídelníčku více mrkve, okurky, avokádo a rajčata. Konzumujte potraviny bohaté na antioxidanty, především na selen, zinek a betakaroten.Vaše trávení a pleť budou jásat.Také pijte dostatečné množství vody, nejméně 2,5 litru denně, a využijte jarního počasí k častým procházkám.

3.    Čištění pleti

Abyste odstranila zašedlé buňky a oživila svou pleť, provádějte pravidelný peeling. Bez pravidelného odličování ráno a večer to také nepůjde. Odličujte pleť pomocí hloubkových přípravků tak dlouho, dokud nebude vatový tampónek úplně čistý. Vyhněte se odličovacím ubrouskům, jsou příliš agresivní a pleť nevyčistí tak dobře jako kombinace odličovacího mléka, následného čistícího gelu či pěny a v závěrečné fázi pleťového tonika, které hezky zatáhne póry. Buďte při odličování důkladná, ale zároveň ke své pleti dostatečně jemná.

4.    Probuďte pleť hned po ránu

Poslední tip platí v podstatě kdykoli během roku, nejen po zimním období. Oplachujte si obličej studenou vodou hned po ránu. Stáhnou se vám póry a díky šoku z chladné vody začne pleť rychleji pracovat. Zbavíte tak svoji tvář ranní opuchlosti, příznaků nevyspání a dodáte sitím i „zdravou“ barvu do tváře.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jj souhlasim. Reishi už kdysi v číně nazývali houbou nesmtelnosti, protože kdo ji jedl se dožíval vysokého věku. Když ji někdo našel musel ji přinést královské rodině, to byl zákon. Dneska se dá reishi koupit v několika různých variacích, nejlepší je ale mít to jako houbu vcelku. Prodává to terezia company a navíc to mají zcela bez chemie
Obrázek uživatelky
profil
Že zelenina a ovoce, to je jasný, já bych ještě doporučila reishi. V te hoube je spousta léčivých látek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles