Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příšerná tchýně

2. 08. 2007 | Vaše příběhy

Dobrý den,

vím, že tento problém má mnoho žen - jedná se o konflikt potenciální tchýně X snacha.


S přítelem se máme moc rádi. Plánujeme budoucnost a rádi bychom si užili mládí. On bydlí na vesnici s rodiči v rodinném domku a já ve městě v bytě - také s rodiči. Rok a něco jsem jezdila na víkendy k nim. Bylo to fajn, ale jenom do doby než přítel udělal něco co se nelíbilo jeho matce. Ona je zvyklá, že se vše dělá jak ona chce.


Zpočátku jsem měla snahu řešit to s ní, ale nemělo to cenu. Ona si vedla svou, ona byla dokonalá a do všeho nám mluvila a komentovala to. Bylo zle, když jsme nechtěli jít nikam s nimi a chtěli si dělat své věci, jezdit na výlety sami apod. Všude s nimi jezdí jejich 16 letá dcera, se kterou nemám dobrý vztah. Je rozmazlená, vše musí být po jejím a já nechtěla skákat jak ona píská, což její matka pochopila tak, že v každé hádce vše začala svádět na mě. Prý přítele navádím proti celé rodině, aby doma nic nedělal apod. Neměla jsem na to nervy a přestala tam jezdit. Tak své hádky vystupňovala. Přítel se s ní nehádá - zmlkne a nic neříká nebo třískne dveřma a jde ven.


Jak si udržet štíhlou linii

Když v hádce zase urazila mě i mou rodinu, poslala jsem jí sms. Byla slušná a výstižná, nikoho neurazila. Měla jsem snahu si to s ní vyříkat, ale poštvala na mě manžela a křičeli oba na mě a nedali mi prostor mluvit. Já jsem ta špatná, já mám na přítele velkou moc, já můžu za jejich problémy - protože oni je doma neměli dokud jsem tam nejezdila a urazili i mé rodiče, kteří se do hádky nepletli a viděli se tak 2x v životě. Taky na mě její manžel řval, že u nich už bývat nebudu a hotovo. Odjela jsem, přítel mi přivezl věci a nejezdím tam. Ona ho doma pořád napadá, proč tam nejezdím, že mi to nezakázali a že z nich zase dělám špatné. Přítel řekl, že se předvedli, jak na mě řvali a urazili mě. Prý neumí nic řešit v klidu. Každý týden chodí se stejnou otázkou dostane stejnou odpověď, pak přítel bouchne dveřma.


Teď mě napadla na ulici, když jsem čekala na přítele v autě, protože jsem řekla, že k nim nepůjdu. Vyjela na mě, že je všude pomlouvám, dělám z nich zlé, jestli jsem spokojená jak to je, jestli jsem to tak chtěla a pod. Chtěla jsem jet pryč. S přítelem jsme si o tom promluvili. Oba víme, že ona se nezmění, má pocit, že je dokonalá a jenom lidé okolo jsou špatní. Problém je, že já se rok snažila kvůli příteli, snažila jsem se jí pomoci třeba s vařením ikdyž mě nebaví - ale nemám si s ní co říct.


Ona má velmi úzký okruh zájmů a navíc jí asi vadí moje studium na vysoké škole. Mám pocit, z toho co slýchávám že je nerada, když má někdo nad ní v čemkoli navrch. Přitom já to tak vůbec nebrala...tentokrát jsem se zatvrdila, že to opravdu přehnali a čekám, kdy jí to dojde. Ale ona to vzala jako protiútok.


Vůbec nevím co s tím. Nechci chodit k psychologovi, aby mi dal prášky na uklidnění nebo aby mi to bylo jedno. Asi to chce hodně trpělivosti a nadhledu, ale mám věřit tomu, že to bude jiné?? Protože ona neuvažuje svou hlavou ale soudí podle svých známých ( to je vlastně nejdůležitější, co si myslí ostatní) a podle toho, co si přečte v bulvárním deníku :-(


čtenářka
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já sama jsem neměla ani tchana a ani tchýni.Dnes jsem tchýni od syna a od dcery u obou 10let.Se snachou žijem pod jednou střechou.Já se jí do ničeho nepletu a když chce poradit,tak si řekne.Tak si myslím že musí být snaha na obou stranách.Moje rodina žila dříve s mojí matkou a otcem a já si vždy říkala.Nebudu se s nimi hádat cu když se ráno neprobudí a já se nebudu moct omluvit.Dnes už jen na ně vzpomínám.
Obrázek uživatelky
profil
Vidím, že nejsem sama. Já s tchýní bojuju už 15let.Navíc bzdlí kousek od nás. Párkrát jsem si sní zkoušela promluvit, ale to nepomohlo.Tedˇ už nemám zájem. Jenom z úcty ke svému manželi jsem ochotná ji odpovědět na pozdrav a to je vše. Pro mě je to ten nejhorší člověk na světě. Bohužel
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem se svoji tchyni trochu bojovala, kdyz sem tam jezdila a jeste sme nebyli vzaty.pak sme se k ni odstehovali, teda ja , pritel tam bydlel od mala.vydrzely jsme to rok a půl.hadaly sme se cim dal vic a pritel rekl ze se odstehujem.sem rada, ptz uz by sme se asi davno rozesli.my se ale naopak vzali, bydlime jinde ke tchyni jezdime na vikendy a jsme radi ze se vidime.
Obrázek uživatelky
profil
Chce to výdrž. Znám to velice dobře. Manžel pochází z vedlejší vesnice. Naši rodiče se znali, tchýně nesnášela mého otce a když jsem spolu začali s manželem chodit, tak mě pomlouvala kde to šlo. Naštěstí manžel měl svůj byt a vždycky se mě zastával. Byla jsem vychována, že to musím snést. Tak jsem to vše snášela, nakonec na to doplatila ona - přišla o syna. Pokud jsem manžela nepřesvědčovala abychom tam zajeli tak po otcově smrti už tam sám nejel. Až po 15 letech manželství se ke mě začala chovat slušně, ale to už bylo pozdě. Jinak radím zajít na psychoterapii - není to o lécích, ale pokud je to opravdu dobrá doktorka tak "pohladí duši" a přivede člověka na řešení, odhalí jak na dotyčného mohla by poradit. Takže vydržet a vyhýbat se hádkám. Zdravím
Obrázek uživatelky
profil
Přeji pevné nervy. Je dobře, že přítel stojí při vás. Já bych viděla jediné řešení. S přítelem začít společný život odděleně od rodičů a absolvovat pouze zdvořilostní návštěvy, ty přetrpět a více si je do soukromí nepouštět. Mohlo by se stát, že by vám tchýně zničila nejen nervy, ale celý vztah. A máte pravdu, ona už jiná nebude, naopak na stáří se většinou tyto odporné vlastnosti stupňují.
Tak hodně stěstí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles