Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příšerná tchýně

2. 08. 2007 | Vaše příběhy

Dobrý den,

vím, že tento problém má mnoho žen - jedná se o konflikt potenciální tchýně X snacha.


S přítelem se máme moc rádi. Plánujeme budoucnost a rádi bychom si užili mládí. On bydlí na vesnici s rodiči v rodinném domku a já ve městě v bytě - také s rodiči. Rok a něco jsem jezdila na víkendy k nim. Bylo to fajn, ale jenom do doby než přítel udělal něco co se nelíbilo jeho matce. Ona je zvyklá, že se vše dělá jak ona chce.


Zpočátku jsem měla snahu řešit to s ní, ale nemělo to cenu. Ona si vedla svou, ona byla dokonalá a do všeho nám mluvila a komentovala to. Bylo zle, když jsme nechtěli jít nikam s nimi a chtěli si dělat své věci, jezdit na výlety sami apod. Všude s nimi jezdí jejich 16 letá dcera, se kterou nemám dobrý vztah. Je rozmazlená, vše musí být po jejím a já nechtěla skákat jak ona píská, což její matka pochopila tak, že v každé hádce vše začala svádět na mě. Prý přítele navádím proti celé rodině, aby doma nic nedělal apod. Neměla jsem na to nervy a přestala tam jezdit. Tak své hádky vystupňovala. Přítel se s ní nehádá - zmlkne a nic neříká nebo třískne dveřma a jde ven.


Jak si udržet štíhlou linii

Když v hádce zase urazila mě i mou rodinu, poslala jsem jí sms. Byla slušná a výstižná, nikoho neurazila. Měla jsem snahu si to s ní vyříkat, ale poštvala na mě manžela a křičeli oba na mě a nedali mi prostor mluvit. Já jsem ta špatná, já mám na přítele velkou moc, já můžu za jejich problémy - protože oni je doma neměli dokud jsem tam nejezdila a urazili i mé rodiče, kteří se do hádky nepletli a viděli se tak 2x v životě. Taky na mě její manžel řval, že u nich už bývat nebudu a hotovo. Odjela jsem, přítel mi přivezl věci a nejezdím tam. Ona ho doma pořád napadá, proč tam nejezdím, že mi to nezakázali a že z nich zase dělám špatné. Přítel řekl, že se předvedli, jak na mě řvali a urazili mě. Prý neumí nic řešit v klidu. Každý týden chodí se stejnou otázkou dostane stejnou odpověď, pak přítel bouchne dveřma.


Teď mě napadla na ulici, když jsem čekala na přítele v autě, protože jsem řekla, že k nim nepůjdu. Vyjela na mě, že je všude pomlouvám, dělám z nich zlé, jestli jsem spokojená jak to je, jestli jsem to tak chtěla a pod. Chtěla jsem jet pryč. S přítelem jsme si o tom promluvili. Oba víme, že ona se nezmění, má pocit, že je dokonalá a jenom lidé okolo jsou špatní. Problém je, že já se rok snažila kvůli příteli, snažila jsem se jí pomoci třeba s vařením ikdyž mě nebaví - ale nemám si s ní co říct.


Ona má velmi úzký okruh zájmů a navíc jí asi vadí moje studium na vysoké škole. Mám pocit, z toho co slýchávám že je nerada, když má někdo nad ní v čemkoli navrch. Přitom já to tak vůbec nebrala...tentokrát jsem se zatvrdila, že to opravdu přehnali a čekám, kdy jí to dojde. Ale ona to vzala jako protiútok.


Vůbec nevím co s tím. Nechci chodit k psychologovi, aby mi dal prášky na uklidnění nebo aby mi to bylo jedno. Asi to chce hodně trpělivosti a nadhledu, ale mám věřit tomu, že to bude jiné?? Protože ona neuvažuje svou hlavou ale soudí podle svých známých ( to je vlastně nejdůležitější, co si myslí ostatní) a podle toho, co si přečte v bulvárním deníku :-(


čtenářka
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jo to je hustý.SmajlíkSmajlík
Udělala jste dobré kroky, z jejich řečí si nic nedělějte, i kdybyste byla svatá, tak si něco najde. Podstatné je, co váš přítel, jestli bude s vámi tvořit jednotku, nebo bude stále připoutaný k mamince. To je pro váš vztah rozhodující Smajlík.
Přeji vám odvážného partnera a vám splachovací nervíky. Dáša
Obrázek uživatelky
profil
já si nemohu stěžovat....ale moje maminka za nic nestojíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkTak já mámtchýni,vyloženě psycho tyranku,svého syna vyloženě citově vydírá a když něco proti ní řeknu,tak on stojí při ní,ona je ta chudinka,akorat tedˇ,když máme spolu holčičku,kecala mě do všeho,vše dělám špatně,vše je budˇ slané,sladké nebo kafe silné či slabé,řekla mě před svým synem,že jsem špatná máma a on se mě opět nezastal,tak jsem to vyřešila,že jsem k nim přestala jezdit už rok jsem tam nebyla a oni jezdí k nám jednou za tři měsíce na hodinu,když maj syna o víkendu doma a on je musí obsloužita uvidíme co bude dál.
Obrázek uživatelky
profil
je něco, ale když to nejde, tak to nejde a není s třeba trápit, vždyť čas tak pádí, je potřeba si ho žít Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tohle moc dobře znám,žiju v tom už dvacet let,ze začátku jsme k manželovým rodičům jezdili,ale po smrti tchána začala tchýně ještě víc popichovat,uznává jen dva syny a dceru a jejich děti,můj manžel a syn,ti prostě neexistují,tak jako dva vnuci a dvě vnučky.Vyřešila jsem to tak,že k ní nejezdíme,ona občas volá,ale mluví jen se svým synem,mluví však jen ona,jiné už to nebude,doufám,že já taková nebudu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles