Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč navštívit Omán?

11. 08. 2022 | Asie
-Komerční sdělení-

Přemýšlíte, kam na dovolenou? A už jste byli v Ománu, který láká své návštěvníky na přírodní i architektonické krásy a přátelské obyvatele? Tento arabský stát totiž zcela nepochybně stojí za návštěvu!

Omán, ležící na jihovýchodním cípu Arabského poloostrova, uspokojí jak milovníky pláží, moře, potápění a přírody, tak i příznivce historie a památek. Najdete zde malebné pobřeží, překrásná wádí, okouzlující poušť, průzračná jezera, tajuplné jeskyně, dechberoucí hory, starobylé hrady, historická města, dokonalé hotelové resorty a mnoho dalšího.

OmánPláže v Ománu jsou většinou písčité a vstup do moře bývá pozvolný, což je ideální zejména pro rodiny s dětmi. Kromě širokých pláží zde najdete samozřejmě i romantické zátoky, kde si můžete vychutnat pěkné chvíle jen ve dvou. Na mnoha místech jihovýchodního pobřeží lze při potápění a šnorchlování spatřit korálové útesy. Velkou atrakcí je pozorování delfínů, velryb či želv. Vyhlášenou pláží je Mughsail, na které lze spatřit různé druhy ptáků, například plameňáky.
Jednou z nejznámějších památek je mešita sultána Kábúse, která byla otevřena slavnostně v roce 2001. Jedná se o hlavní mešitu Sultanátu Omán, která pojme najednou až dvacet tisíc návštěvníků. V jejím areálu naleznete hlavní modlitební sál s ručně dělaným perským kobercem, dámský modlitební sál, shromažďovací sál a knihovnu.
Omán
K dalším památkám patří ceremoniální palác al-Alam z roku 1972 v hlavním městě Maskat. Vstup dovnitř bohužel není povolen, ale stavba vás svou zlatou a modrou fasádou uchvátí i zvenčí. V blízkosti se nacházejí pevnosti al-Džalali a al-Mirani z 16. století.

Z pevností lze jmenovat ještě an-Nachal (Nakhal Fort), původně ze 17. století, a pevnost Nazvá (Nizwa Fort) s muzeem ve stejnojmenném městě. V její blízkosti se často konají trhy, kde si můžete zakoupit tradiční oblečení, šátky, vázy, pohledy a mnoho dalšího. Pevnost Bahla, nazývaná též Hisn Tamah, nabízí svým návštěvníkům zajímavé prostory i výhledy a jistě si zaslouží své místo na Seznamu světového dědictví UNESCO.Omán

Z přírodních krás nesmíte určitě zapomenout na jeskyni Al Hoota. Čeká vás zde jízda vláčkem, zajímavá prohlídka, při níž lze zahlédnout rybičky v jezírkách či netopýry zavěšené na jeskynní klenbě. Vstupenka zahrnuje i návštěvu místního muzea.

Oblíbenou atrakcí Ománu je Balcony walk, trasa vedoucí nad jedním z nejhlubších kaňonů světa pod horou Jebel Shan. Zmíněný kaňon se nazývá Wadi Nakhr Canyon a v některých místech je hluboký až 1500 metrů.

Z dalších kaňonů lze zmínit Wadi Shab, kde vás čeká jak suchá, tak mokrá část. Navíc se dá doplavat až do jeskyně, ve které je vodopád. Koupání a plavání vás čeká i ve Wadi Bani Khalidu, což je takový velký přírodní aquapark, kde lze skákat do vody z okolních skal, sklouznout se po vodní skluzavce nebo si jen v klidu užívat průzračně čistou vodu. Pokud budete pokračovat o kousek dál po souši, můžete dojít až k jeskyni, kterou lze též prozkoumat. Je však lepší vzít si s sebou boty a baterku.
Omán

Vyhledávaným místem je také Sinkhole, propadlina v zemi, naplněná slanou vodou, kde se lze koupat. Při příjezdu vás pravděpodobně uvítají kozy a ve vodě vám budou dělat společnost malé rybky. Kdo si troufne, může si skočit do vody ze skály.

Během dovolené v Ománu samozřejmě nelze vynechat návštěvu pouště. Opravdu obrovská je Wahiba Sands. S cestovní kanceláří Blue Style můžete zažít nezapomenutelný západ slunce na výletě v poušti všech pouští – Rub Al Khali. V pouštním kempu zde můžete strávit i romantickou hvězdnou noc.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
DĚKUJI ZA PĚKNÝ ČLÁNEK. Letošní vánoce právě plánuji v Ománu. Po přečtení se ještě více těším. Po návratu vám sdělím svoje osobní pocity a postřehy.
A jsme zpět.
Omán, jedno velké zklamání. Už nikdy více.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles