8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Průvodce národními parky: Evropa

29. 08. 2023 | Knižní tipy
Název: Průvodce národními parky: Evropa
Autor: Gade Larsen Brian, Ildved Lone
Datum vydání: 6 / 2023
Nakladatelství: Universum
Vazba: Paperback
Formát, hmotnost: 150 × 220 mm, 942 g
Počet stran: 664
Cena: 799 Kč

Nepostradatelný průvodce pro opravdové milovníky přírody, cestovatele a hikery představuje 336 nádherných tras napříč národními parky jižní a jihozápadní Evropy, Alp a Kanárských ostrovů. Provede vás horskou divočinou i podél rozbouřených pobřeží a seznámí vás s místní unikátní faunou a florou. Detailní mapy, výškové profily a rozbory tras vám zase pomohou s výběrem nejlepšího výletu. 

Načerpejte inspiraci a vydejte se do míst, která už dlouho chcete navštívit, anebo do oblastí, o kterých jste doposud ani nepřemýšleli. Evropské národní parky ukrývají přírodní bohatství naší planety, dechberoucí scenérie i oázy klidu. Stačí jen vyrazit!

Průvodce národními parky: EvropaV publikaci najdete:


•    Množství ilustrací a více než 1 600 fotografií krajiny i endemické flóry a fauny, 57 podrobných map národních parků, nejzajímavějších stezek a místních pozoruhodností.
•    Více než 265 turistických cest napříč nejhezčími oblastmi evropské divočiny s popisy a výškovými profily. V přímořských oblastech jsou uvedena rovněž místa pro potápění nebo šnorchlování.
•    Popis více než 3 500 živočišných a rostlinných druhů a tipy na ta nejlepší místa pro focení orchidejí, pozorování supů, medvědů či motýlů.
•    Praktické informace od zákonů, adres, dopravy přes ubytování, komentované prohlídky s průvodcem po doporučení, kdy destinaci navštívit a jaké očekávat počasí.

O autorech knihy Průvodce národními parky: Evropa:


Autoři průvodce Brian Gade Larsen a Lone Ildved cestovali osm let po jižní a jihozápadní Evropě a Kanárských ostrovech a popsali 58 zdejších národních parků. Zmiňované trasy si sami prošli a pořídili na nich mnoho fotografií použitých v knize.

Brian se věnuje krajinné architektuře, lesnictví a je nadšený ornitolog-amatér. Sepsal veškeré texty v knize. Lone má magisterský titul v oboru náboženství a historie umění a několik let pracovala na poli IT. Postarala o grafickou podobu knihy a měla na starosti komunikaci se správci národních parků.


Tuto knihu Průvodce národními parky: Evropa zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Průvodce národními parky: Evropa:

Průvodce národními parky: Evropa
Průvodce národními parky: Evropa
Průvodce národními parky: Evropa
Průvodce národními parky: Evropa
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !