Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První česká kniha o životním stylu zero waste!

5. 05. 2019 | Televizní tipy
Název: Bez obalu
Autor: Barbora Tlustá
Ilustrace a fotografie: Eliška Blažek Bártová
Fotografie: Eva Růžičková
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 4 / 2019
Formát: 170 x 215 mm
Vazba: Brožovaná s klopami
Počet stran: 208 stran
Cena: 262 Kč

První česká kniha o životním stylu zero waste!

Aneb zavádějte změny do života tak, abyste z nich měli radost.


Zero waste znamená nulový odpad. Znamená to žít bez odpadu, udržitelným způsobem, být šetrný k životnímu prostředí, k místu, kde žijeme a chceme žít i nadále. Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik odpadu vyprodukujete? Kolik čeho kupujete, kolik obalů pak vyhodíte? Máte pocit, že toho doma máte prostě moc? Zkuste zero waste!

Bez obaluTato knížka je pro všechny, kteří by zero waste chtěli vyzkoušet, ale zatím neví, jak na to. Ukáže vám, jak do života postupně zavádět změny, které vám pomůžou omezit produkci odpadu, odmítnout zbytečný přebytek, začít žít udržitelně a uvědoměle, zdravě, kreativně a v klidu. Heslem této knihy je: zavádějte změny do života tak, abyste z nich měli radost.

Autorka Barbora Tlustá se s vámi podělí o zkušenosti, které na své zero waste cestě získala – a že jich je! Knížka vás krok za krokem provede základy zero weste, zjistíte, proč je lepší omezit odpad než recyklovat a jak toho docílit. Dozvíte se, kam chodit nakupovat, jak to funguje v bezobalových obchodech, jak neplýtvat jídlem a vyrobit skvělé pochoutky ze surovin, o kterých jste si doteď možná mysleli, že už se nedají využít. Poradí, jak doma zredukovat drogerii a kosmetiku, aniž byste přišli o kvalitu, na kterou jste zvyklí, jak udržitelně pořizovat oblečení a jak se bez zbytečného odpadu v klidu starat o malé či větší děti. Čekají na vás také kapitoly o Vánocích, Velikonocích a oslavách a dárcích, které vám ukážou, že se kvůli minimalizaci odpadu nemusíte vzdávat tradic. A mnoho dalšího. Kniha obsahuje originální ilustrace, ilustrované recepty i foto návody a také užitečné tipy a odkazy.

Zero waste je běh na delší trať, ale je to cesta, která se vyplatí. Tak až půjdete příště do obchodu, chtějte to BEZ OBALU.


Tuto knihu Bez obalu koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku První česká kniha o životním stylu zero waste!:

První česká kniha o životním stylu zero waste!
První česká kniha o životním stylu zero waste!
První česká kniha o životním stylu zero waste!
První česká kniha o životním stylu zero waste!
První česká kniha o životním stylu zero waste!
První česká kniha o životním stylu zero waste!
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !