8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Putování s párou - Kolem Slavkovského lesa

26. 03. 2020 | Televizní tipy
Podivuhodná krajina nejzápadnější výspy Čech doslova vře nejen vývěry minerálních vod, ale i neklidnou historií 20. století. Režie pořadu Putování s párou - Kolem Slavkovského lesa P. Lokaj (Premiéra)

Karlovarská vřídla vítají Pepu Poláška horkou párou. Ještě je čas prozkoumat místní podzemí, dříve než zahvízdá lokomotiva. A už je tu povel k odjezdu a začíná další výletnické putování plné nádherných výhledů a zajímavých setkání. Lokomotiva tentokrát není parní, ale na trať mezi Karlovými Vary a Mariánskými lázněmi se skvěle hodí, neboť právě tady se už ve 20. letech minulého století testovaly motoráčky.

Putování s párouPrvní zastávkou na trati bude slavný Bečov nad Teplou, kde se skrývá jeden z nejvzácnějších zlatých pokladů světa: relikviář sv. Maura. Pepa pokračuje pěším výletem do nitra Slavkovského lesa, zdánlivě opuštěné končiny, kde to pod povrchem vře neklidnými dějinami 20. století. Vysídlení Němců a následný vznik vojenského újezdu tady srovnal se zemí celá města.

Dnes je ovšem Slavkovský les jedním z nejcennějších chráněných území u nás. V Mariánských lázních by bylo škoda neokusit místní rašelinové koupele. A koleje nakonec Pepu dovedou až do Chebu, jehož památky jsou opět jedinečné. A když už dnes nebublala voda v kotli parní lokomotivy, podíváme se i do rezervace Soos, kde voda zdánlivě vaří v tzv. mofetách. Je to ovšem jen zdání: za klokotem se skrývají vývěry oxidu uhličitého, který bublá ve zcela studené vodě. Přijměte pozvání do čarokrásné a tak trochu jinak vypadající krajiny!

Putování s párou - Kolem Slavkovského lesa můžete sledovat 26. 3. 2020 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.moc hezký pořad zajímavostí okolí Marianskych Lázní i Karlovych Varů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles