Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chtěla jsem pomáhat

7. 02. 2013 | Vaše příběhy

Píše se rok 2011 a já se jako každý večer dívám na Televizní noviny, kde nás moderátoři seznamují s děním u nás i ve světě. Moderátorka s vážnou tváří sdělovala příběh holčičky, která se rodičům narodila jako zdravá, ale po nemoci a zanedbání lékařské péče se stala invalidní. Pak byl rozhovor s matkou holčičky, která zpochybňovala lékařskou pomoc a mluvila o tom, jak každý rok jezdí Eliška na léčení do Piešťan.

Nevyzývala a neprosila o finanční pomoc, jen děkovala současným lidem a firmám, kteří zasílají na účet holčičky určité finanční částky. Na konci rozhovoru se dole na monitoru objevila webová adresa, kterou jsem si zapamatovala a ještě ten večer jsem si přečetla webové stránky Elišky Marschavellové  a celý její příběh. Na těchto stránkách jsou uvedena  jména sponzorů, ať už z řad jednotlivců nebo firmy, nebo party lidí, které se složily a zaslaly peníze na pomoc při léčení Elišky. Byla to nákladná léčba, cca 90 tisíc každý rok. Vzalo mě to u srdíčka a začala jsem taky jednat, abych se podílela na pomoci při léčení této krásné holčičky.

Chtěla jsem pomáhatPrvní, co jsem udělala, napsala jsem na svůj facebook, kde jsem poprosila všechny přátele a kamarády o pomoc, třeba jen stokorunou, ale aby pomohli. Následně jsem osobně poprosila své čtyři kamarádky, jestli by nemohly být součástí mé charity. Nemusela jsem prosit, byla to pro ně samozřejmost. První platbu ve výši 500,- Kč jsem poslala 17.1.2011 a pak už pravidelně každý měsíc. Částky se samozřejmě měnily, buď byly menší, nebo vyšší, protože jsem s kamarádkami začala pomáhat malému Daníkovi, který potřeboval vodícího psa, pak jsme přidaly drobnou částku i pro pejsky v útulku a také občas i pro Dětský domov v Pardubicích a Dětský domov Radost Dolní Měcholupy. Víc jak rok jsem se s kamarádkami podílela na těchto charitativních akcích, které jsem uvedla.

Také jsem se spojila přes internet s maminkou malé Elišky, občas jsme si napsaly povzbuzující „mejlíky“. A nebo mě informovala, jak se holčičce daří a jak se jí vede při léčebné terapii. Také jsem napsala do deníku Blesk v akci Srdce pro děti, abych poukázala na problém rodiny Marschavellových a podařilo se mi, že opět o nich napsali reportáž.  Když ještě na televizním kanálu Barrandov byl uváděn pořad Splněné sny, napsala jsem prosbu o splnění snu pro paní Leonu Marschavellovou a přála jsem si pro ni wellness víkend, aby si odpočinula a nabrala síly, protože i podle zpráv, které mi psala o tom, jak je unavená, jak musí stále pečovat o svou dcerku, mixovat jídla, hlídat ji, cvičit s ní, a já nevím co ještě všechno musela zvládnout, by si takový odpočinek zasloužila. Bohužel pořad Splněné sny byl zrušený a já se potom následně dočetla v týdeníku Blesk, že rodina Marschavellových se soudí o určitou částku na léčení s nemocnicí, kde zanedbali lékařskou péči u jejich dcery. Moc jsem jim držela palce, aby vše dobře dopadlo, aby vyhráli tento morální soud, aby finanční obnos jim byl přiznán a tito lidé nemuseli chodit a prosit o pomoc.

Peníze budou pro Elišku. Nakonec se všichni dočkali. Soud spravedlivě rozhodl. Vzhledem k zanedbání lékařské péče se stala Eliška invalidní, soud udělil nemocnici, kde zapříčinili invaliditu Elišky, finanční obnos v takové výši, že se bude moci v pohodě léčit a rodina bude moci vybudovat i bezbariérové přístupy v domě, kde bydlí. Spravedlnost vyhrála. Jsem pyšná na to, že jsem se  mohla podílet i s kamarádkami, přáteli i rodinou na léčbě Elišky. Jsem pyšná na to, že jsem se podílela i na tom, že Daniel má svého vodícího psa. 


Lydie950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Chtěla jsem pomáhat:

Chtěla jsem pomáhat
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pomáhat druhým je jistě správné a šlechetné.
Bohužel u nás pomalu neprojdete městem, aby někdo pod nejrůznějšími záminkami nechrastil kasičkou - a to se těžko rozlišuje, kdo je opravdu potřebný a kdo jen vyžírka...
Proto pomáhám tak a tam, kde je výsledek vidět nebo kde je má investice transparentní.
Při přečtení názvu vašeho článku jsem měla trochu obavy, že bude o tom, jak jste se v dobré vůli pomoci někde spálila. A tak jsem ráda že vše dobře dopadlo a pomoc se dostala tam kam měla.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tvoja pýcha je na mieste. Dokázala si, že pomáhať sa dá, keď človek naozaj chce.
Máš môj obdiv. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máš být na co pyšná..máš můj obdivSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles