Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak tatíček maloval aneb likvidace stop chlupíka

12. 05. 2013 | Vaše příběhy
O kalamitě, co přišla s návštěvou našich miláčků, už víte. Tož teď dějství druhé, náprava škod. Krásně se uvelebte v křesílkách prostorných, neb smích Vám bránici rozezní. Náš tatíček, tak jak pravil, rukávy si vykasal. Pak obě ručky v bok si dal, hleděl, co se spouští, udělati má. Jak tak hlavou sem tam kroutí, i vypadla slova líbezná. "Mámo, to chce vymalovat, pojď sem, do úklidu se Já! dám." Tož poletuji jak čiperka, radost velkou tuze mám. Vždyť tatíčka jakou dobu k tomuto úkonu přemlouvám.

Že je kolo na koberci, vysavače taky tam, o almárce už nic raději neříkám. Chudák dcerka, kdyby to jen viděla, to by rámus zase byl. On totiž ten kobereček je v jejím milovaném pokoji! Naštěstí je na koleji, nic neví o tomto počinu. Však to by bylo po klidu. Tatík šmejdí po bytečku, co kam ještě může dát. Vždyť předsíňka, ten kamrlík maličký, tolik pokladů ještě ukrývá. Mapa, to je jasná věc, půjde rovnou na novou zeď! Copak, že tam obrázek byl, ten se tam přece vůbec nehodil! A že už několik let prach ometám? Inu, to je přece jasný, zbytečně se namáhám! Tak, jak taťka pravil, hned ručičky jeho dělají, můj obrázek s kytím krásným na almárku pokládají. Když se všechno připravilo, závěs sundán byl, tu otvorem do komory pohled jasný byl. Teď už jenom montérečky, v kterých se tak krásně pracuje.

Jak tatíček malovalNasouká své tělíčko bez košilky, abych fešný pohled při práci já měla a taky se zapojila. Pak už jenom uvažuje, jaké štafle asi vzít, či postačí moje malé, které kdysi zakoupil. To víte, jsem trpajzlík, na linku nedosáhnu, tak jak pak bych prach utřela, co větérek přivál nám. Máme ještě jedny velké, kterým se můj tatínek tolik smál. Ano, jsou to ty nejdelší, co jen ometám. Záhy bylo rozhodnuto, z malých na strop nelze dosáhnout, proto zpět do komory a velkým se teď vyhýbám.Tu si stoupne můj tatíček do prostředka předsíně, jo, jo, šmirgl si připravím, pak barvu, štětku, hokejku, taky čajíček si vařit dám. Tak popíjí mok ten horký, na práci ještě čas má, vždyť se musí ještě abstraktním uměním našeho miláčka pokochat.
Tak už máme dokocháno, vzhůru do práce se pomalu přece jen už dá. Šmirgluje tu kalamitu, prach se vznáší po bytě, co nadělám, že jsem uklidila, přece jsem to chtěla Já! Teď už máme zase bílo, jako dříve tu bylo, pravda, na zem jak by snížek napadal. Ale vše mužíček pometlíčkem uklidil, barvičku si se štětečkou hezky připravil. Občas rudý flíček na zdi nám zůstal, tu se projevil velký lovec či Aramis, možná i sám Sulejman. Jak tak šermuje se štětkou a zbylé kvapičky odstraňuje, jasný šermířský postoj zaujal,  tu se už neudržím a směji se vesele dál. Čemu se to řehoníš, taky bych se rád i smál! Nuž jak mám asi vysloviti, co příčinou smíchu bylo, to by doma ani pérkénko "nepromluvilo".  Raději jsem zticha byla, co kdyby se urazil, náš milej byteček by zcela jistě nezkrášlil. Štětka mlaská jak se zdi dotýká, to Vám je  tak krásná  hudba.

Ale všechno jednou končí, i veliké krášlení. Kór, když už barvy není. Jasně, došla právě včas, aby kuchyňka si musela počkat. To víte, nová se nekoupila, jen co zbyla z minula, když nás navštívila ta chlupatá střela. Tatíček  nádobíčko opatrně uklidil, prý vaničku by rád si napustil. Své tělíčko do voděnky polehoučku položil. Tak voděnka, ta už teče, jen trochu jinam, kyblík, handru, pometlíčko, to mu do ruky dám. Zatvářil se udiveně, co to držet má? Co s tímto náčiním se dělat asi má? Tu už se za břicho popadám a svého mužíčka do vaničky ukládám. Ručky mé tu kalamitu všechnu uklidily a už se těším, až vymaluje i tu kuchyni.


Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak tatíček maloval aneb likvidace stop chlupíka:

Jak tatíček maloval aneb likvidace stop chlupíka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já si zrovna vybavila, toho tatíčka jak šermuje a mám prima náladu až do večera..i když se zrovna chystám na hřbitov Smajlík jen na hrob se podívat,jak dopadl po bouřce, ležet ještě ne!!!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ty se máš,že ti táta škodu odstranil tak brzy..u nás by jsi musela ještě čekatSmajlíkSmajlíkSmajlík
jdu si počíst komentíkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za písmenka.

Nenutím nikoho číst své články,pokud se někomu nezamlouvají,tak ať je nečte já se neurazím. Nikdy je ani nepíšu pro samou chválu,kdepak píšu je pro radost.Proto ty zdrobnělity. Jsou hladící než strohá,chladná slova.

Kritiku umím příjmout. Ne nejsem Lucka Bílá,kdybych byla měla bych zlato v hrdle,což nemám.

Ale i tak děkuji za názor této pisatelce.
Obrázek uživatelky
profil
ona je kritika a kritika, dá se napsat i tak, že se nikoho nedotkne a neublíží. Od někoho, kdo nikdy nenapsal ani řádek je to celkem docela vtipný. Kašpárek má taky na portále hodně článků a u všech jsou nádherné komentáře a slova díků za krásná slova, která všem hladí duši. Ty to evidentně nepotřebuješ, tak ano, nečti Kašpárkovy články, doporučuji číst technické návody a popisy, tam žádné zdrobněliny nejsou a nehrozí husí kůže.
Obrázek uživatelky
profil
Milé dámy. Když dáváte příběhy ke čtení na internetové portály, měly byste očekávat, že nebudou jen kladné reakce. Tomu se říká kritika a věc názoru. Pokud nejsem schopná kritiku přijmout, tak si čtu svoje příběhy sama...

Slovosled je příšerný a všechny ty zdrobněliny mi vyvolávají husí kůži a ptám se sama sebe, jestli to nepsala Lucka Bílá, která je tímhle přeslazeným stylem známá.

Sama nepíšu a ani s tím nehodlám začínat, jednoduše proto, že to neumím. Ráda ale čtu příběhy ostatních, ovšem této autorce se napříště raději vyhnu.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles