Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na převýchovu psa

6. 08. 2012 | Zvířátka

Stále častěji se setkávám s lidmi, co mají velmi nevychované psy. A ti jsou pak na obtíž nejenom okolí, ale i svým páníčkům. Pokud se situace stane neúnosnou, často tito problémoví psi končí v útulku. Se zájmem sleduji pořad výborné cvičitelky psů Victorie Stilwell, která se věnuje napravování chyb, kterých se páníčci při výchově dopustili.

I přesto, že je pořad zaměřený především na dospělé psy, já některé věci praktikuji i s pětiměsíčním štěnětem a musím říct, že opravdu fungují.

Pokud i vy patříte k lidem, kteří si s něčím neví rady, dovolte mi uvést pár tipů na (pře)výchovu.


1. Přivolání

Nemůžete svého pejska pouštět na volno, protože ve chvíli kdy ho odepnete z vodítka jakoby ohluchl? Pokud je to štěňátko, či je na vás velmi fixovaný, zkuste se zkrátka otočit a popoběhnout. Pamatujte, že nikdy nemůžete svého psa honit! To on vždycky musí honit vás! Další skvělý způsob je zvednout ruku nad hlavou a zavolat. Pokud v ní ještě ukrýváte oblíbený pamlsek psíka, či hračku, máte téměř vyhráno. Oba způsoby aplikuji na své štěně a mají 100% úspěch.

Tipy na převýchovu psa

2. Tahání na vodítku

Pokud váš pes tahá na vodítku a nepomáhají ani povely, okamžitě změňte směr. Pes se musí naučit, že to VY rozhodujete o tom, kam půjdete a jakým tempem. Pokud to nepomáhá, pořiďte mu ohlávku. Protože pes veškerý tah ovládá především hlavou, takto ho budete mít pod kontrolou.


3. Skákání po lidech

Veselé vítání návštěv doprovozené skákáním může docela obtěžovat. Pokud pes neposlouchá na povel „dolů“, jednoduše se otočte zády a nevšímejte si ho. Rychle pochopí, že skákání ne!


4. Vykonávání potřeby v bytě

Stále se váš pes nenaučil, že se čůrá venku? Musíte stanovit pevný řád! Pes musí každý den dostávat jídlo ve stejnou dobu. Pokud ho nesní do půl hodiny, misku mu seberte.  Jedině tak zajistíte pravidelné vykonávání potřeby.


5. Ničení věcí

Demoluje vám psisko domácnost, nebo na zahradě rozhrabává záhonky? Na vině bude zřejmě to, že se nudí. Psovi samotný pobyt na zahradě nestačí, musíte s ním chodit na procházky! Pokud bude vědět, že po příchodu z práce se mu budete řádně věnovat, nic ničit nebude. Je dobré mu poskytnout aspoň 20minutovou procházku před vaším odchodem a nechat mu k dispozici různé hračky a žvýkací kostičky, aby se mohl zabavit v době vaší nepřítomnosti. V dnešní době můžete zakoupit i různé psí hlavolamy, do kterých ukryjete pamlsek.


Autor: TaraDorizp
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Rady jsou to super a určitě i na některé pejsky fungují, ale každý pes je jiný a ten náš je opravdu velice inteligentní a svéhlavý, takže když se zatne, tak ani zaručené "fígle" s ním nehnou. Hodně zdaru s převychováváním pejsků a pevné nervy Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady. Skúsim prevychovať môjho Badyho.
Obrázek uživatelky
profil
je to pravda, vlčáci toho pohybu nepotřebují moc, měla jsem předtím 2 vlčáky a ted opět dva, a ani jeden ze čtyř vlčáku pohyb moc nechtěli, naopak vlčáci jsou takový lenošní a raději se vyvalují v posteli, ale vycházky milují, ale třeba když jsme snimi někde celý den třeba i jen u vody, tak pak z toho 2 dny odpočívají a moc nechtějí ven a po týdenní dovolené mě pak 3 dny vkuse prospali jak byli unavení, ted je budeme brát pod stan, tak jsem zvědavá, ale letos s námi byli už i v hotelu a pak týden v chatě a bez problémů. V hotelu byli největší atrakcí pro všechny děti z hotelu a všechny děti je neustále vyhledávali a chtěli si s nimi jen hrát, psy byli rádi ale byli z tolika dětí pěkně zničeníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
neustále mluvíte a on vše pochopí sám a jiného psa tomu musí prostě člověk naučit ale z každého psa jde udělat hodného, pohodového psa, stačí se psovi věnovat a né ho mít někde venku a jít za ním párkrát za den. My teda máme pokojový postelový rozmazlence ale aspoň se nemusím bát, že někde venku něco provedou nebo nedejbože někomu ublíží.
Obrázek uživatelky
profil
ono to není o tom jestli je to jezevčík, jorkšír, vlčák či labrador ale jen a jen o výchově ale taky povaze psa, takovou Jessy jsme nevychovávali vůbec, jen jsme se sní od mala jen a jen mazlili, hráli a ona vše pochopila sama, nic jsme ji neučili a má 4 roky a je z ní naprosto pohodový, klidný a vychovaný pes, který poslechne na slovo, umí všechny povely aníž by jsme jí to museli učit, jasně že doma taky občas ohluchne a zlobí s Ronem ale třeba Rona jsme už vychovávat museli, je to paličák a rád si dělá vše po svém a občas venku na zavolání poslechne až na podruhé, ale vím že nikdy nikomu neublíží. Nebo tady pomlouvám jorka, ten taky za to nemůže ale pánečci, třeba ségra má jorkšírku a labradorku a obě jsou naprosto hodný a vychovaný a její jorkšírka poslechne vždy na slovo a stejně jako naši Jessy ji nemusela nic učit a umí všechny povely, to tu labradorku stejně jako my Jessy učit povely musela, zkrátka každý pes je jiný ale výchovou se vše dá naučit. Některému psovi stačí že na něj
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles