Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozmačkané ego se slaninou

17. 02. 2018 | Knižní tipy
Název: Rozmačkané ego se slaninou
Autor: Lenka Požárová
Nakladatelství:  Motto
Datum vydání: 8.2. 2018
Formát: 130 x 200 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 272 stran
Cena: 199 Kč

"Plavat proti proudu, bojovat s perfekcionismem, egem i minulostí dá zabrat. Důležité ale je neztrácet humor a chuť k jídlu." Živelná autorka kuchařek Nela má talent kombinovat chutě a komplikovat si život. Nechává v Praze jistoty a se slušnou dávkou rebelství i odvahy vystoupit z komfortní zóny se odstěhuje do Norska a následně na anglický venkov pracovat jako servírka. Do cesty se jí pletou svérázní hosté a neobyčejní muži, včetně Colina Firtha. Na dřeň upřímný a optimistický příběh volně navazuje na předchozí knihu Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice.

Rozmačkané ego se slaninouUkázka z knihy

Rozmačkané ego se slaninou:


Prolog / Barevný vítr


Píše mi má bytná Maria z norského městečka Tromsø, ležícího tři sta padesát kilometrů za polárním kruhem. Že klíč mi nechává schovaný ve schránce, kterou jde otevřít z ulice bez kódu, a lopata na sníh je v předsíni. Že v pokojích jsou radiátory a že v blízkých fj ordech plavou velryby. Na svá tky odjíždí a byt tak budu mít jen pro sebe. Naposledy se zahledím do setmělého fj ordu. Ještě se mi neomrzel. Ještě mě nepřestal překvapovat. Je stejně náladový jako umím být já. Byl mi dobrým parťákem. Zamykám za sebou apartmá číslo 385, odevzdávám klíče na recepci a nakládám svá zavazadla k Lubovi do nákladního auta.
Bulhar, který v hotelu vypomáhal na myčce nádobí, mi nabídl, že u něj můžu přespat a že mě ráno hodí na letiště, protože blízko něj pracuje.

Po cestě se stavujeme ve skladu květin, kam Lubo ukládá neprodané zboží. Rozvážení květin je další z jeho přivýdělků. Utrhne květy z pár rudých růží a podává mi je. Rozpačitě držím otrhané hlavičky v dlaních. Za volantem se rozpovídá o životě. Není to poprvé, co mi téměř cizí člověk sděluje svá osobní tajemství. Nepřekvapí mě proto, když na mě vysype svůj příběh. O tom, jak se  nu holka, kterou chtěl požádat o ruku, zabila v autě. Vyhublý střízlík s křivými zuby, vypadá jak  smrtka, ale bude asi dobrák. Když dorazíme k němu domů, chápu, proč mi popisoval svůj byt jako POLOBYT. Podkroví má sníženou výšku, a tak tu chodím v předklonu, zatímco jemu stačí jen ohnutá hlava. Z kumbálu stěhujeme do pokoje matraci pro mě. Nabízí mi oříškovou čokoládu a pak si jde zakouřit.

Tuto knihu Rozmačkané ego se slaninou koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Těším se, až budu mít knížku na stolku!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles