8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ruské války na Prima ZOOM

22. 02. 2024 | Televizní tipy
Válečné choutky Ruska přináší Prima ZOOM. Ruská invaze na Ukrajinu neboli rusko-ukrajinská válka (pouze v Rusku označována jako „Speciální vojenská operace na Ukrajině“) začala zrána 24. února 2022 ruským útokem na Ukrajinu. Jedná se o největší konflikt v Evropě od konce druhé světové války a osmý největší celosvětově. 

Aktuální dokument odhaluje její úplné počátky. Rusko se za dobu své existence zapojilo do desítek až stovek vojenských konfliktů. Podívejme se, jaké byly jejich cíle a jak to dopadlo ve třech dílech a nejdůležitějších historických etapách, kdy navíc dosahovalo největších územních zisků – carské Rusko, Sovětský svaz a současná Ruská federace. Vydejte se po stopách příběhů fascinujících i děsivých ruských válek prostřednictvím Prima ZOOM.

Různé pohledy na válečná tažení Ruska na Prima ZOOM:


Ruské války na Prima ZOOM22. 2. 20.00 Válka na Ukrajině: První měsíc
od 29. 2. 20.00 Ruské války

Válka na Ukrajině: První měsíc (repríza neděle 25. 2. v 15.10)

Navzdory tomu, že se nepřítel oháněl druhou největší armádou na světě, Ukrajina odolala a stále odolává. Sledujte moderní verzi příběhu o Davidu a Goliášovi. Svět očekával, že Ukrajina po napadení Ruskem do 72 hodin padne.

Místo toho se Ukrajinci vzepřeli, spojili síly a zastavili ruský bleskový útok na místě. Tento film přináší neuvěřitelný příběh o obraně napadené země a hledá odpovědi na otázky, jak se Ukrajině podařilo obstát v prvních měsících války. Odhaluje nejen to, jak se celá země spojila tváří v tvář ruské agresi, ale také jak konečně dostala příležitost, aby ji vyslechli její zahraniční partneři i celá mezinárodní komunita.

Ruské války (3 díly, premiéry čtvrtek ve 20.00, opakování neděle v 15.25)

Když se Rusko chopí zbraní, celý svět zadrží dech. Tuto obří zemi na východě Evropy už několik století formují bitvy, ve kterých zvítězila i které prohrála. A také ti, co do nich vedli vojáky. Petr Veliký, který založil překrásný Petrohrad, s pomocí střelných zbraní a děl, překreslil mapu celého kontinentu. Jeho následníci v dynastii Romanovců veleli největší a nejpočetnější armádě na světě, ale nakonec byli praženi bolševiky. 

Následně založený Sovětský svaz ustál vražednou mašinérii Adolfa Hitlera jen proto, aby pak krutě terorizoval vlastní lid. A po jeho rozpadu se Vladimir Putin postavil do čela bezostyšné snahy znovu oživit ruský imperialismus – všemi prostředky, dokonce i silou. Historický seriál Ruské války přináší neznámé archivní záběry, zasvěcené rozhovory s mezinárodními experty i vizuálně ohromující mapy a vypráví napínavý příběh o ruském boji za své vlastní cíle.

29. 2. – Carské Rusko
7. 3. – Sovětský svaz
14. 3. – Ruská federace


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !