Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová

18. 12. 2011 | Televizní tipy
Jana Hlaváčová září na českém hereckém nebi už léta. Je to hvězda stálice. Proto ji Česká televize vybrala do cyklu hereckých beneficí Setkání s hvězdou. Úkol byl jasný - ukázat Janu Hlaváčovou ve všech jejich hereckých podobách.

Tohoto úkolu se ujal scenárista Petr Hudský a napsal pro Janu Hlaváčovou love story Student, drama Nenávist a komedii Podvodnice. V první z nich se o její lásku bude ucházet Josef Abrhám, ve druhé povídce Jana Hlaváčová zazáří po boku Vladimíra Brabce a Martina Donutila a ve třetí povídce si Jana Hlaváčová zahraje se svým mužem Luďkem Munzarem. Za kamerou stál Martin Šec, režie se, na přání paní Jany Hlaváčové, ujal Jiří Strach.

Jan Foll:

Trojici povídek, jež podle scénářů Petra Hudského natočil režisér Jiří Strach, spojuje herecká účast Jany Hlaváčové. V úvodním, anekdoticky laděném příběhu Student zosobnila zásadovou učitelku hry na housle, která píše i nemilosrdné hudební kritiky.

K profesorce Prudenské se přihlásí jako žák postarší doktor Havránek (Josef Abrhám). Kultivovaný muž je ale muzikantský začátečník a jeho výuka zdánlivě k ničemu nevede. Do kontaktů mezi charismatickým lékařem a přísnou pedagožkou se vmísí její půvabná vnučka Tereza (Jana Pidrmanová), která je operní zpěvačkou. Úsměvná historka o spletitostech citů se uzavře o rok později…

Druhá povídka Nenávist má tragický nádech, polemizuje s lidskou lhostejností a odehrává se na současné vesnici. Jana Hlaváčová v ní ztvárnila obyčejnou venkovanku, jejíhož manžela (Vladimír Brabec) náhodou usmrtí dva opilí výrostci v odcizeném autě. Zoufalá Lída odmítá nabídky pomoci od svých sousedů (Oldřich Navrátil a Taťjana Medvecká), jejichž zvlčilý syn Marek (Martin Donutil) neštěstí způsobil. Nechce se přestěhovat k vlastnímu synovi (David Švehlík), utápí se v pocitech hořkosti a čeká na příležitost k odplatě. Ta nastane jedné noci, kdy nezodpovědný mladík znovu řádí v lese s partou svých bujarých vrstevníků.
 
V úvodu závěrečné epizody Podvodnice je její titulní hrdinka Karla Horáčková propuštěna z výkonu trestu, který si odpykala za sňatkové podvody. Uchýlí se ke své kamarádce Anče (Jana Preissová) a začne pracovat jako pokladní v supermarketu. Kvůli malým výdělkům se ale vrátí ke svému pochybnému „řemeslu“, jež provozuje v nóbl kavárnách. Jako další oběť si vyhlédne zdrženlivého malíře (Luděk Munzar), před nímž se vydává za překladatelku ze staročínštiny... Třetí povídka, laděná jako hořce groteskní moralita, se natáčela v Pardubicích, hudbu ke všem třem příběhům zkomponoval Jan Jirásek.

Vysílání: 18.12., 20.00 hod., ČT1



Zdroj: Česká televize

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová:

Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles