Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šmoulové slaví padesátiny!

21. 12. 2008 | Kultura
Také se Vám nechce uvěřit? Je to tak, Šmoulí rodinka rozdává úsměvy už celé půlstoletí! Jak to dělají, že nestárnou? Asi mají zaručený recept na radost ze života!

Takové jubileum je třeba řádně oslavit a co víc, měla by zůstat nějaká vzpomínka.  Stalo se již dávnou tradicí připomínat velká výročí a významné osobnosti pamětními mincemi a medailemi. Šmoulové a jejich narozeniny naplňují obě kritéria plnou měrou, a proto si s úsměvem na tváři a vzpomínkou na dětství můžeme připomenout tuto modrou rodinku. Šmoulové stříbrné mince udělají radost malým i velkým!

ŠmoulovéModří skřítci se zrodili z pera belgického kreslíře Pierra Culliforda a poprvé spatřili světlo světa v komiksovém příběhu.  To bylo před padesáti lety a od té doby jsou postavičky i jejich svět nerozlučnými spojenci dětí na celém světě.  Není divu, že právě v Belgii vznikl nápad oslavit narozeniny taťky Šmouly, Šmoulinky a všech ostatních jaksepatří důstojně.

Stříbrné mince z belgické mincovní tvorby o nominální hodnotě 5 Euro, hmotnosti 14 g a průměru 30 milimetrů obsahují 925/1000 stříbra a 75/1000 mědi.  Vybírat je možné ve stříbrném nebo kolorovaném provedení – to především udělá svou barevností radost dětem.  Cena stříbrné mince je 695 Kč a kolorované v provedení Proof 965 Kč. Náklad každé mince je 25 000 kusů.

Nenechte si ujít příležitost k rozšíření své sbírky nebo udělejte radost svým dětem  či blízkým!  





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
na svůj věk vypadají skvěleSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
se Smoulove hraji uz pekne dlouho. A taky jsme po nich pojmenovali nasi kocicku Smoulinku a kocoura Smoulu..........no neni to prima?
Obrázek uživatelky
profil
a dnes na ně koukám s dětma strašně ráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsou super jako dítě jsem je milovala a rozhodně vím proč,když se podívám na dnešní pohádky hlavně na JetixuSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
roztomilí,báječní a hlavně zábavní modří kamarádi dětí!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles