Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špindlerův Mlýn

24. 07. 2016 | Česká republika

Špindlerův Mlýn se nachází v krásných a nejznámějších horách – Krkonoších. Vzdálené od Prahy asi 150 km a z Prahy dostupné autobusem.  Leží v nadmořské výšce 550 – 1500 m n. m.  Špindlerův Mlýn je snad nejznámější  horské středisko vhodné na letní i zimní rekreaci. Centrem  města protéká řeka Labe, která nedaleko odtud pramení a určitě toto místo stojí za zhlédnutí.  Špindlerův Mlýn je pěkné horské středisko s mnoha novými a luxusními hotely , ale i se starými a nostalgickými priváty.

Z města vede  několik turistických tras do okolí. Při nich je možné využít buď autobusovou dopravu – místní MHD,  taxibus anebo půjčovnu kol a koloběžek a také lanovku. Ve Špindlerově Mlýně jsou v letním období dvě lanové dráhy, které vás vyvezou na oba hlavní vrcholy střediska - na Pláně a na Medvědín. Obě jsou v provozu celoročně. V letním režimu jezdí každou půlhodinu od 8:00 do 18:00.

Lanovka na Medvědín Vás vyveze do nadmořské výšky 1.235 m n. m., odkud se můžete vydat na celou řadu  túr (Zlaté návrší, Kotel, Pančavský a Labský vodopád, pramen Labe, Sněžné jámy,  stejně jako odtud můžete vyrazit hned na několik  cyklotras -na Horní Mísečky, Rovinka, Benecko.

Špindlerův MlýnVýchozím bodem  může být  i horní stanice  lanové dráhy Svatý Petr - Pláň v nadmořské výšce 1.196 m n. m. Odtud můžete podniknout výlety na východní stranu Krkonoš - Výrovka, Luční bouda, Sněžka, Pec pod Sněžkou, Strážné.

Medvědín i Pláně jsou také místem pro paragliding.

My si  vybrali trasu od Špindlerovy boudy, kam jsme dojeli autobusem. Špindlerova bouda je vzdálená od centra Mlýna 10 km a autobus tak uleví od náročného převýšení. Pak jsme se vydali přes Mužské kameny a Sněžné jámy, kolem Polské televizní stanice Wawel, k Labskému vodopádu  a Labským dolem zpět do Špindlerova Mlýna. Tato trasa mimo cestu autobusem měřila ještě dalších 19,5 km.

Za podívání stojí určitě i Labská přehrada vzdálená asi 2 km od centra. Přes přehradu můžete přejet zavěšeni na kladce ve výšce 25 m nad zemí- je to určitě trocha adrenalinu.

Ve městě také chodí živý suvenýr- Krakonoš, se kterým se můžete vyfotografovat na památku.

 

Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Špindlerův Mlýn:

Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !