8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cvičení paměti pro každý věk

12. 07. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Cvičení paměti pro každý věk
Autor: Jitka Suchá
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2007
Rozměry:  205 x 145 mm
Počet stran: 176 str.
Cena: 207 Kč

Asi každý má někdy pocit, že čím dál víc zapomíná a paměť už není, co bývala. Kniha nabízí možnost, jak si ji stále udržovat v kondici.

cviceni-pameti-pro-kazdy-vekZahrnuje testy na různá témata, které čtenář může samostatně vyplnit a podle klíče zkontrolovat správnost řešení a úroveň svých znalostí. Kapitoly jsou připraveny podle toho, která kognitivní funkce je převážně procvičována. Úlohy na různá témata jsou jednoduché i náročnější. Někomu jsou bližší názvy filmů nebo přísloví, jiný se vyzná víc v historii nebo v druzích piva, můžeme oživit znalosti ze zeměpisu nebo z fyziky a ověřit si logické či matematické schopnosti. Kniha obsahuje také stručný teoretický úvod o kognitivních funkcích a návody, jak si uchovat mozek co nejdéle svěží. Je vhodná i pro seniory, ale hlavně pro každého, kdo má zájem o trénink své paměti.

Ukázka z knihy Cvičení paměti pro každý věk:

Uvozující kapitola, která seznamuje s obsahem knihy a dává čtenářům návod jak s ní pracovat. Každý z nás měl určitě někdy v životě pocit, že stále něco zapomíná, že se mu zhoršuje paměť – co si nezapíše, to neví – a špatně se soustředí. Částečně je to způsobeno tím, že býváme v příliš velkém časovém tlaku, děláme příliš mnoho věcí najednou, jsme přetížení, přepracovaní. Takovéto obtíže jsou však také jasným důkazem, že svou paměť „zanedbáváme“, neprocvičujeme ji při běžných denních činnostech. Spousta z nás by asi byla v samoobsluze bezradná bez seznamu věcí k nákupu, někteří z nás třeba i na jednoduché sčítání dvou čísel vytahují kalkulačku, místo aby zapojili své mozkové závity. Pouze u nepatrného procenta lidí jsou tyto obtíže prvním příznakem nějaké vážnější poruchy kognitivních funkcí.
V prevenci těchto poruch má velký význam právě kognitivní rehabilitace, tj. procvičování paměti, pozornosti a dalších kognitivních funkcí za účelem zlepšení nebo alespoň udržení dosavadního stavu. Kognitivní rehabilitace je určena nejen pro ty, kteří už nějakou kognitivní poruchou trpí, ale i – a zejména – jako preventivní cvičení pro každého, kdo chce se sebou „něco“ dělat. Tato publikace je zaměřena velice prakticky, poskytuje konkrétní zadání k pravidelnému procvičování mysli. Zahrnuje soubor různých úkolů, které si čtenáři mohou samostatně plnit a posléze zkontrolovat správné řešení podle klíče.


Tuto knihu Cvičení paměti pro každý věk koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Portál.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !