8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

James Bond - Thunderball

19. 06. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: James Bond
Podtitul: Thunderball
Autor: Ian Fleming
Nakladatelství: XYZ, s.r.o.
Rok vydání: 2010
Rozměry: 135 x 195 mm
Počet stran: 296 str.
Cena: 199 Kč

Blofeld, hlava teroristické organizace SPECTRE, požaduje po světu výkupné. Ukradl dvě silné atomové zbraně a hodlá zničit blíže neurčené velké město, když nedostane sto milionů liber.


james-bond-thunderball


Bond má týden na to, aby bomby našel. Odjíždí na Bahamy, kde se seznámí se smyslnou Domino – milenkou Blofeldovy pravé ruky, Emilia Larga.
Agent 007 doufá, že když se jí přiblíží, zjistí víc o Largově tajemství ukrytém mezi korálovými útesy, ale brzy se sám musí ponořit do hlubokých vod zamořených žraloky…




Ukázka z knihy James Bond - Thunderball:

Celým tělem mu proběhlo napětí. Sáhl po noži a prudce otočil hlavu doprava - nikoli doleva nebo dozadu. Smysly ho přiměly podívat se doprava. Velká barakuda, pokud má dvacet liber a víc, je nejobávanější mořskou rybou. Celé její tělo je hrozivou zbraní - od dlouhé zlověstné a kruté tlamy, která se dokáže rozevřít na devadesát stupňů, stejně jako to dokáže chřestýš, přes stříbřité modré tělo až k lenivě mocné ocasní ploutvi, která činí z barakudy jednu z nejrychlejších mořských ryb. Tahle plula souběžně s Bondem, asi deset yardů od něj, kde už se tměř ztrácela v mlžné vodě. Bond však viděl podélné pruhy, které vystupují, když je ryba na lovu, ostražité zlato - černé tygří oko a dlouhou, na palec pootevřenou tlamu, která obnažovala ty nejostřejší zuby - zuby, kter nekousají, ale trhají. Bond cítil mravenčenní v žaludku a kůže v rozkroku se mu napjala. Opatrně se podíval na hodinky. K Discu mu zbývaly ještě asi tři minuty. Prudce se otočil k velké rybě a útočně zablýskal nožem. Obří barakuda několikrát líně mávla ocasem, a když se Bond vrátil do původního směru, obrátila se také a lhostejně a pohrdavě pokračovala v jeho sledování, měřila si ho a vybírala místo k útoku - rameno, bok, nohu. Bond se snažil vybavit si všechno, co o téhle dravé rybě věděl, jaké zkušenosti s ní měl.
První zásadou bylo nezpanikařit, neprojevit strach. Ryba strach vycítí, stejně jako pes nebo kůň. Je nutné chovat se klidně a nezmatkovat. Jakékoli vybočení z normálního chování znamená, že vyhlédnutá oběť se neovládá a je zranitelná. Takže udržovat rytmus. Znervóznělá ryba je snadnou kořistí. Když kraba nebo škebli převrátí podmořská vlna, jsou vystaveni stovkám nepřátel. Ryba plovoucí na boku je mrtvá ryba. Bond rytmicky pokračoval v plavání, aby dal rybě najevo svou odolnost. Bledá měsíční krajina se teď změnila. Před Bondem se objevila planina hebkých chaluh, které se malátně vlnily v hlubokých pomalých proudech jako kožešina. Z toho hypnotického pohybu mu bylo trochu nevolno. Po trávě byly řídce roztroušené míče mrtvých mořských hub připomínající obrovské pýchavky – ty byly jediným nassauským vývozním artiklem, dokud je nesklátila nakažlivá houbová choroba, tak jako myxomatóza zabíjí králíky. Bondův černý stín se vznášel na dýchajícím trávníku jako těžkopádný netopýr. Napravo od něj se neochvějně držel štíhlý stín barakudy.


Tuto knihu James Bond - Thunderball koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství XYZ.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !