Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Škola inline bruslení

4. 12. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Škola inline bruslení
Autor: Lenka Mišičková
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2009
Rozměry: 140 x 210 mm
Počet stran: 144 str.
Cena: 169 Kč

Chcete být in? Pak neváhejte a vstupte do magického světa inline bruslení. Bohatě fotograficky vybavená kniha je průvodcem pro rodiče, učitele, instruktory a všechny, kteří si jízdu na kolečkách oblíbili. Provede vás prvními kroky na inlinech a poradí, jak je učit zábavnou formou.

Autorka, dlouholetá instruktorka inline bruslení a zakladatelka Inlinesports letní školy pro mládež, se zaměřila především na začátečníky a děti, ale její rady mohou být vhodnou pomůckou i pro všechny zájemce bez rozdílu věku, skola-inline-bruslenikteří by si tento zajímavý sport rádi vyzkoušeli. Populárně napsaná publikace klade důraz především na bruslařské začátky - koupi bruslí, první kroky na neklouzavém a klouzavém povrchu, které jsou pro podchycení zájmu dětí a začínajících bruslařů nejdůležitější. Obsahem knihy jsou také hry a cvičení prováděné zábavnou formou.

Ukázka z knihy

Škola inline bruslení:

Zvykáme si na brusle – obutí
Brusle by vám měly padnout jako tenisky. Podíváte-li se na ně, uvidíte dvě části, které je drží pevně na noze – jsou to přezky a tkaničky. Při obouvání je důležité, abyste se ujistili, že máte přezky a tkaničky v pořádku na svých místech. Zasuňte nohu hluboko do brusle, tak, abyste cítili, že chodidlo je rovně a celé na dně brusle. Vytáhněte jazyk, zatlačte jej proti noze a utáhněte přezku pevně nahoře; ujistěte se, zda skutečně nohu zpevňuje. Na druhé straně přezku zacvakněte zmáčknutím páčky dolů. Pak se podívejte dolů: máte zde tkaničky nebo přezku – utáhněte je tak pevně, jak to jde, a zavažte tak, jako byste zavazovali botu. Utáhněte je pak při zavazování pevně ještě jednou, aby byla noha v brusli pohodlně.

Jak se postavit
Položte ruce na zem, opřete se o ně a snažte se dát nohy za tělo. Dostaňte se na kolena, brusle jsou za zády. Dostali jste se tedy do kleku. Zatlačte ruce jakoby do země, zvedněte jednu mírně pokrčenou nohu a položte ji na chodidlo. Máte ji přednoženou. Pomalu se opřete rukama o koleno, zatlačte je proti noze a odrazte se. Z nízkého podřepu pomalu vstaňte do rovnovážného
postavení. Je dobré mít nohy mírně rozkročené a nezapomenout zpevnit kolena, která udržují rovnováhu.

Jak na bruslích udržet rovnováhu

Jakmile se postavíte, pokuste se udržet rovnováhu s mírně pokrčenými koleny. Tím si snížíte těžiště a lépe se vám bude stát. Nenaklánějte se dopředu ani dozadu. Čím víc se snížíte, tím stabilněji budete stát. Pokud totiž stojíte příliš vzpřímeně, je mnohem těžší udržet rovnováhu.

Tuto knihu Škola inline bruslení koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nevedela som , že sa to tak volá
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles