Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Umění sympatie

17. 03. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Umění sympatie
Autor: Frank Naumann
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224 str.
Cena: 257 Kč

Představte si, že jste badatelka a zabýváte se krásou. Chcete zjistit, jaký typ ženy je nejvíce sexy pro muže. Za tímto účelem si pozvete do své laboratoře postupně tisícovku mužů, kterým budete předkládat fotografie různých žen – tlustých i tenkých, malých i velkých, blondýnek i brunetek, žen bujných tvarů i žen spíše chlapeckého vzhledu. Mladí muži by měli rozhodnout, která z nich je nejkrásnější.

umeni-sympatieNaprostá většina ukáže na jednu a touž fotografii. Bude na ní žena ani příliš bujných tvarů, ani příliš tence stavěná. Bude to spíše prostřední typ, s rovnoměrnými tahy obličeje a bez nápadných zvláštností. Dojdete tudíž k závěru, že vkus různých lidí není zas tak různorodý, jak jste si mysleli.
Když však potom požádáte tyto muže, aby vám ukázali fotografie svých aktuálních partnerek, zakusíte překvapení. Tyto ženy se vůbec nebudou podobat onomu ideálu krásy, který muži chvíli předtím vybrali. Každý přesto tvrdí, že jeho partnerka přesně odpovídá jeho vkusu. Není to lež, ani ty muže neoslepila láska. Není to ani v tom, že by lepší, hezčí partnerku nesehnali.

Podobnost je důležitější než krása
Můžete tento test zopakovat se ženami dobrovolnicemi. Dospějete ke stejnému výsledku. Na fotografiích budou pro ženy nejatraktivnější takoví muži jako Brad Pitt nebo Sean Connery. Muži, které aktuálně milují, však vyhlížejí všedněji. Ve skutečném životě dává většina žen přednost mužům s bříškem před těmi se svalnatým plochým břichem. Důvodem tohoto zvláštního rozporu je opět zákon podobnosti. Sice se shodneme, kdo vypadá krásně a kdo ne, vkus však máme přesto různý. Raději se dám dohromady s někým, kdo je atraktivní podobným způsobem jako já. V této podvědomé kalkulaci spočívá podobná aktraktivnost nejen v tělesné kráse, ale také v dalších oblastech sociální úspěšnosti: v povolání, příjmech, statusu a oblíbenosti. Jestliže u nějakého páru jeden vypadá napohled podstatně lépe než druhý, pak druhý jistě vyvažuje přednost prvního svými přednostmi – je třeba milejší a má větší profesní úspěch. Ve většině případů se sobě nicméně žena a muž, kteří spolu již nějakou dobu žijí, podobají i navenek.

Sebevědomá cesta k tomu, jak být oblíbeným
Pokud selháváte při hledání zaměstnání, při navazování vztahů ve vašem okolí nebo při flirtu, přestože nejste méně kompetentní než ostatní, je načase přezkoumat vaši schopnost být druhým sympatický. Sympatie totiž představuje sociální dovednost, které je možné se naučit. Sestává z řady citlivých způsobů mezilidského jednání a projevuje se ve schopnosti vzbuzovat na první pohled důvěru v očích druhých lidí.


Tuto knihu Umění sympatie koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Portál.

PetraC
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !