8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žena, šperk a barvy v barevné typologii

24. 12. 2008 | Knižní tipy
Autorky: Jaroslava Trpková a Dáša Nová
Vydal: Daranus
Cena: 279 Kč
Datum vydání: 9/ 2008
Počet stran: 144
Formát 150 x 225 mm
vázaná

Vizážistka Jaroslava Trpková a šperkařka Dáša Nová provedou své čtenářky knihy Žena, šperk a barvy principy barevné typologie.


Na příkladech žen všech věkových kategorií i barevných typů názorně předvedou, jaké líčení nejlépe zvýrazní jejich přirozenou krásu, jaký účes se k nim hodí, jaké zvolit vhodné oblečení a jakým šperkem podtrhnou celkový dojem. To vše jak pro denní, tak pro večerní příležitost.

Každá žena se díky této knize může sama upravit tak, aby vypadala zajímavě, atraktivně a cítila se přitom sama sebou.
Kniha volně navazuje na úspěšnou publikaci J.Trpkové „Nebojte se být krásná“.

Z obsahu knihy Žena, šperk a barvy:

o Základní principy líčení podle barevné typologie
o Příklady denní a večerní úpravy pro všechny věkové kategorie
o Tipy a triky pro mládí a krásu
o Principy výběru šperku

UKÁZKA z knihy Žena, šperk a barvy


žena, šperk a barvyUmění líčení v kostce

Oční stíny jsou tu proto, aby zdůraznily přirozenou barvu oční duhovky. Nejlepší je řídit se barvou oblečení. Chcete-li dosáhnout přirozeného výrazu líčení očí, zvolte různé odstíny hnědé. Hodí se ke každé duhovce.
 
Barevnému líčení se ale nevyhýbejte, zvláště máte-li oční víčka bez vrásek a dalších problémů. Pokud je dobře sladíte s oblečením, vypadá to velmi efektně.

Nebojte se sladit i barevně odlišné stíny, je jen dobré držet se buď teplých, nebo studených odstínů. Každopádně ale musíte mít vždy alespoň dva – světlý a tmavší.

Oči posazené daleko od sebe k sobě přiblížíte tak, že ztmavíte vnitřní koutky a směrem k vnějším koutkům stínování zesvětlíte. Řasenku pak nanášejte na řasy směrem vzhůru k obočí.

Jestliže máte oči příliš blízko u sebe, postupujte obráceně, ale řasenku nanášejte tahem směrem ke spánkům.

Malé oči je potřeba zvětšit. Proto na víčka naneste světlý stín a postupujte s ním směrem k obočí. Tmavším stínem vystínujte oční záhyb, a to u vnější části oka. Asi od poloviny oka namalujte jemně konturu, která se směrem k vnějšímu koutku bude rozšiřovat. Prodlužovací řasenkou řasy vytáhněte, to platí hlavně pro ženy, které mají oči zapadlé.

Vypouklé oči se musí ztmavit. Sem světlé, zářivé a perleťové stíny rozhodně nepatří. Na víčka naneste tmavší matný stín (zároveň se ale držte pravidla úpravy podle toho, zda máte oči příliš u sebe, nebo naopak od sebe). Řasy příliš neprodlužujte, jen je dobře zvýrazněte.

Pod obočí se vždy dává stín nejsvětlejší. Kontury okolo očí mohou, ale nemusí být ve stejném odstínu. Pozor! Pokud celé oko olemujete konturou, oko se zmenší. Černá kontura je příliš tvrdá, hodí se pro velké slavnostní stínování očí. Jinak je lepší ve středně tmavé barvě.

Nebojte se ani barevných kontur. Zvláště u mladých dívek a žen je toto olemování očí velmi hezké. Ženy středních let se podobného líčení také nemusí bát, jen je třeba vyvarovat se perleťových kontur.

Pro zvětšení a rozjasnění očí dobře poslouží nanesení světlé, nejlépe bílé linky nad spodní řasy, jakoby dovnitř oka. Naopak pro zmenšení a dodání smyslného pohledu je vhodná linka černá.

Více informací o knize Žena, šperk a barvy se dozvíte také na oficiální webových stránkách nakladatelství Daranus.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !