Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Červnové folk a country festivaly 2012

25. 05. 2012 | Kultura
Jestliže vás baví folk a country hudba, určitě si nenechte ujít folk a country festivaly 2012, které se konají v červnu. Folk je hudební žánr anglo-amerického původu, pro který je typický autorský projev s obsahovou výpovědí.

Pro folkové interprety je jejich hudba formou osobní zpovědi, definovat jednoduše folkovou hudbu je skoro nemožné, slovo folk znamená národ, lidé, což znamená že se jedná o lidovou hudbu, která vychází ze zvyků a místních kořenů. Country hudba má kořeny a začátky v lidové hudbě, ale jde spíše o trampské písně.

Folk a country festivaly 2012: Otrokovice - majFEST 2012

Červnové folk a country festivaly 2012Od 9. 6. do 10. 6. 2012 se koná v areálu Rybárny na Štěrkovišti v Otrokovicích festival folk, country, bluegrass a trampské hudby. Vystoupí skupiny Neboco, Robert Roby Čechák, Úlety, Pedro, Kalypso, Noaco, Dominika, Josef Kralovič, Cimbálová muzika, Pěšáci, BPT, KaPPR, Josef Pinkas Horník, Naopak, Quanti Minoris, Zbyněk Ziggy Horváth, Claymore  (gaelic rock), Druhá míza Vojty Zíchy a Viejos. Vstupné 150,- Kč, děti do 15 let, ZTP zdarma.

Folk a country festivaly 2012: Přerov - Festival V zámku a podzámčí

Dne 15.-16. 6. 2012 se koná již 6. ročník folklorního festivalu V zámku a podzámčí na Horním náměstí v Přerově. Letos bude festival s názvem zamilovanost. V pátek bude festival zahájen dopoledním vzdělávacím programem pro děti a večer pořadem na divadelní scéně v areálu přerovského zámku. Těšit se můžete na vášnivé španělské, židovské a romské rytmy. V sobotu pak proběhne tradiční vystoupení folklorních souborů a dětské soutěže. Začátek je v 10 hodin a zároveň se koná festivalová výtvarná výstava Jak se dělá láska.

Folk a country festivaly 2012: Ústí nad Labem - Porta

Ve dnech 14.-16. 6. 2012 proběhne první večer Mezinárodního festivalu PORTA v divadelním sále v Domě kultury. Začátek je v 19 hodin a vystoupí Věra Martinová, Wabi Daněk, Helena Maršálková s Tony Linhartem, Miki Ryvola, Petr Kocman, Stařenky (původní Schovanky), skupiny Bob a Bobci, Náplava, Riding Hoppers a nebudou chybět ani Mirek Kovářík a Petr Nárožný. Všichni hosté budou zpívat písničky Kapitána Kida. V pátek bude Porta po celém Ústí nad Labem a na pěší zóně Lidického náměstí budou vystupovat Bossy bez basy, MONOKL, CLAYMORE a Petra Černocká. Hostem Porty bude také Aneta Langerová, Xindl X, Petr Spálený s APOLLO BANDEM, Fešáci a mnoho dalších.

Folk a country festivaly 2012: Ražice - Ražický Pražec 2012

Dne 2. června se koná již 28. ročník festivalu folk, country a trampské hudby od 13 hodin na přírodním amfiteátru v Ražicích. Těšit se můžete na vystoupení Grass Road, Jiří Šmidt, Šafrán, Votvíráci, Roháči z Lokte, TCS Osm a půl opice, TCS Zlatá lilie, Blanket, Jiří Dědeček, Schovanky, Asonance, Harley a Ponožky pana Semtamťuka. Vstupenky budou k dispozici pouze na místě, bez předprodeje.

V měsíci červnu se bude konat mnohem a mnohem více festivalů jako v minulých letech, protože jsou čím dál více populární. Pokud jste tedy ještě nikdy na žádný festival nezavítali, můžete tak učinit letos, určitě si z velké nabídky po celé republice vyberete ten svůj. Většina festivalů se koná 2 dny a jsou připravená místa pro stanování nebo se můžete ubytovat v blízkých hotelích či penzionech. Ale kdo většinou vyrazí na takovou akci, dá přednost právě stanu, navíc country u ohně za svitu měsíce roztančí každého fanouška tohoto stylu. Určitě na festivalech strávíte příjemný hudební víkend.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !