Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muzikál Mona Lisa

12. 10. 2009 | Kultura

Romantický příběh tajemné ženy se záhadným úsměvem se poprvé objevil na prknech Divadla Broadway 4. března 2009. Právě muzikál Mona Lisa v produkci  Oldřicha Lichtenberga oslavil v první říjnový den svou stou reprízou kulaté jubileum.


Vedle stálic našeho populárního nebe Moniky Absolonové, Petra Koláře, Josefa Vojtka či nových posil Divadla Broadway Hany Zagorové a Heleny Vondráčkové zde zazářila Marta Jandová, dcera rockera Petra Jandy. Ta dosud působila především v Německu, kde hrála a stále hraje se skupinou Die Happy.


Její popularita v současnosti stoupá díky roli v muzikálu Mona Lisa prudce vzhůru a zájemců o její koncerty stále přibývá.  Momentálně je Marta členkou poroty Česko-Slovenské SuperStar, kde se projevuje její upřímné a otevřené srdce rockerky.

muzikal-mona-lisaA právě Marta Jandová usedla v čele hvězdné poroty, která za kolektiv muzikálu Mona Lisa vyhlásila na počest oslav sté reprízy soutěž o SuperStar muzikálu. Chtěla ocenit vedle zpěvu především odvahu a smysl pro humor. Bohužel se ukázalo, že našim novinářům odvaha v tomto směru schází, protože se do soutěže přihlásilo jen pár zástupců třetí velmoci. Společně se utkaly o luxusní výhru - 4-denní  zájezd do historického Říma

Mona Lisa tedy tentokrát přinesla štěstí novinářkám, nosí ho ovšem od počátku i našim protagonistům. Monika Absolonová se například zamilovala, Petr Kolář čeká druhého potomka a Josef Vojtek si nedávno zahrál před neuvěřitelným počtem fanoušků (koncert Kabátů navštívilo 65 tisíc lidí) a tak bychom mohli pokračovat dál.

I samotná Mona Lisa, kterou s hvězdným obsazením nastudoval režisér Libor Vaculík, si dělá radost. Nesklízí úspěchy jen u diváků, kteří s velkým očekáváním a napětím pravidelně usedávají do divadelního hlediště, ale také u posluchačů. Získala totiž ocenění Zlatá deska a už pomalu ale jistě sahá k Platinové.

U příležitosti premiéry bylo totiž vydáno CD s největšími hity z muzikálu Mona Lisa. Highlights nového původního českého muzikálu na hudbu Bohouše Josefa a Michala Davida s texty Lou Fanánka.

Nádhernou podívanou slibuje celý tvůrčí i producentský tým a především režisér díla Libor Vaculík.


Slovo režiséra:

muzikalŽádný scénárista nevymyslí tolik herních plánu, složitostí a komplikací děje, kolik jich pro Lisu del Giocondo a Leonarda da Vinciho napsal život, historie a jim určené orákulum. Muzikál Mona Lisa má všechny ingredience, které má umělý jevištní život mít – lásku, smrt a náboženství. Najdeme zde dráždivé pověsti a dohady, charaktery figur s orlem i pannou, či spíš démonem a cherubínem, na stranách mince svých osudů, záhadné a zakázané, dech tající příšeří chladu, bujarost a přepych renesančních dvorů, politické pletichy a intriky, milostná dobrodružství.

To vše na mě emotivně působilo i neodbytně atakovalo moji fantazii a představu o velkém tématu, poutavém divadle, podívané umožňující několik paralel režie jevištní hry. Námi rozehraný příběh nepřináší historickou rekonstrukci ani výsledek „pravdy“ archivů. Předkládám před obecenstvo inscenaci, která není, ani nechtěla být, stoprocentní dějepisnou skutečností a dokumentem. Je stylizovanou a vygradovanou nadsázkou, kterou divadelní optika propustí a nejen muzikálové divadlo má mít. 

Již po sté jste se tedy mohli setkat s představiteli muzikálu Mona Lisa, seznámit se s příběhem tajemné ženy z obrazu, pokochat se prací kostýmního výtvarníka Romana Šolce nebo obdivovat nápaditou scénu Martina Černého, která je doplněna videoprojekcemi Jarka Voborného.


TVŮRCI MUZIKÁLU MONA LISA:

Producenti: Oldřich LICHTENBERG, Michal DAVID, Ján KOVÁČIK
Hudba: Bohouš Josef a Michal David
Námět: Bohouš Josef, Oldřich Lichtenberg a Libor Vaculík
Libreto: Lou Fanánek Hagen a Libor Vaculík
Scénář: Libor Vaculík s přispěním Oldřicha Lichtenberga
Choreografie a režie: Libor Vaculík
Scénograf: Martin Černý
Kostýmní výtvarník: Roman Šolc
Hudební nastudování: Eduard Klezla
Asistentka choreografie a režie: Yvona Balašová
Volně na motivy románu Dietera Sinna - Mona Lisa "La Gioconda"

 

Zdroj: Mona Lisa muzikál.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Také mám ráda muzikály...Monu Lisu jsem ještě neviděla
Obrázek uživatelky
profil
miluji muikály
Obrázek uživatelky
profil
muzikali sem pouze vydela na dvd chtel abych se nikdy nato kouknout z blizka
Obrázek uživatelky
profil
Nevím nechci jmenovat jen si myslím že je ostuda nazvat tyhle lidičky který něco umí že jsou uječené.Naše zem je v muzikálech proslavená skoro po celé zemi a jsem na to hrdá .Jsem hrdá na lidi který něco dokázali a jsou češi
Obrázek uživatelky
profil
muzikály zrovna nemusím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles