Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní veletrh starožitností Antique se zaměří na historické hračky

22. 10. 2011 | Kultura
V doslova pohádkové království s množstvím hraček se v předvánočním čase promění pražská Novoměstská radnice. Právě zde proběhne od 24. do 27. listopadu tradiční podzimní veletrh starožitností ANTIQUE, jenž návštěvníkům nabídne nejen příležitost k zasnění, ale navíc i možnost obdivovat krásné umění a inspirovat se při výběru vánočních dárků pro své blízké.

Organizátoři tentokrát zvolili jako téma veletrhu hračky. Vystaveny a nabídnuty k prodeji budou kromě starožitných hraček také šperky, obrazy, sklo, porcelán, nábytek a další užité umění. K vidění budou panenky s porcelánovými hlavičkami a pravými vlasy v dobových šatečkách, různobarevní plyšoví a látkoví medvídci, ale také plechové či odlévané hračky a stolní hry.

pejsekVystavovatelé ve svých kolekcích představí nejen hračky s historickou, ale i významnou uměleckou a emocionální hodnotou.  Na rozdíl od těch dnešních v sobě totiž ve většině případů odrážejí řemeslnou zručnost i osobní vazbu tvůrců. Navíc starožitné hračky bývaly předávány z generace na generaci, byly dětmi hýčkány a milovány, proto oplývají svým nezaměnitelným kouzlem.

Sběratelství starožitných hraček je poměrně mladým oborem, který se začal ve větší míře rozšiřovat až kolem poloviny minulého století. Vlna zájmu sběratelů s sebou přinesla vydání mnoha speciálních publikací, hračky se postupem času staly atraktivní položkou aukcí významných aukčních domů i součástí nabídky prestižních starožitností. Ceny některých hraček vystupují v posledních letech tak vysoko a jsou o ně vedeny bitvy mezi dražiteli, že mohou úspěšně konkurovat tradičním starožitnostem a jsou i dobrou investicí,“ vysvětluje prezidentka pořádající Asociace starožitníků Simona Šustková.

Na v pořadí již 28. veletrhu starožitností ANTIQUE budou vystaveny hračky od 17. po 20. století. Ve výstavní síni Novoměstské radnice v Praze je představí na šedesát starožitníků a galeristů z celé republiky. ANTIQUE je zároveň prodejním veletrhem a vystavované artefakty bude možné zakoupit. Oblast hraček je velice široká a návštěvníci zde mohou najít i takové, které jim připomenou právě jejich dětství.

A to navíc v originálním uměleckém zpracování a s kouzlem svého jedinečného příběhu. Starožitné ručně vyráběné hračky totiž byly v dřívějších dobách nesnadno dostupné a navíc poměrně drahé, o to víc si jich pak děti vážily a pečovaly o ně. Ty, které dětským hrám odrostly, je pak předávaly dalším dětem a hračky tak sloužily i několika generacím.

panenkaPodzimní ANTIQUE nabídne ukázky různých cenových kategorií, od snadněji dostupných, zpravidla jednoduchých dřevěných, až po skutečné sběratelské skvosty. ANTIQUE je v oblasti užitého umění ojedinělou záležitostí, kterou lze srovnávat s prodejními aukcemi. Umožňuje setkávání laické a odborné veřejnosti, a to nejen v rovině nákupu a prodeje starožitných předmětů, ale zároveň poskytuje možnost bezplatného poradenství.

Laici se můžou od odborníků dovědět, jak poznat hodnotu vlastněné starožitnosti a také o principech prodeje. Pro vystavovatele je připraveno tradiční udělení ceny za nejlepší expozici a exponát veletrhu.

Od 24. do 27. listopadu bude probíhat tradiční podzimní veletrh starožitností ANTIQUE


Zdroj: Asociace.com

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
staré hračky miluju,ale je to moc daleko,tak se tam asi nedostanu.Určitě moc zajímavé.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles