8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Projekt Divadla pro Helppes

12. 05. 2009 | Kultura

Projekt Divadla pro Helppes je zcela ojedinělým a pilotním projektem tohoto typu. Reaguje na neutěšenou situaci osob se zdravotním postižením, kteří potřebují jako pomocníka asistenčního psa. Nápad na jeho realizaci vznikl jako další z možností při snaze o profinancovávání nákladů, spojených s přípravou, výcvikem a předáváním asistenčních psů.

Pět pražských divadel se zapojilo do projektu benefičních představení ve prospěch lidí s postižením, kteří používají jako kompenzační pomůcku, státem nedotované asistenční psy.

Projekt Divadla pro HelppesPouze vodící psi pro zrakově postižené jsou v ČR zcela plně hrazeni státem. „Výrobci“ vodících psů tedy dostanou za každého psa uhrazenu od státu částku až do výše 210.000,-Kč a zrakově postižení dostávají měsíční příspěvek na krmivo pro svého psa ve výši 800,-Kč.

Všichni ostatní lidé s handicapy - žadatelé o asistenční (balanční a signální psy) nedostanou na svého psího pomocníka nic – ani na jeho pořízení, ani na jeho výživu. Jsou tedy pro možnost získání takovéto živé kompenzační pomůcky zcela závislí na sponzorech, grantech, výtěžcích veřejné sbírky, zasílání DMS, benefičních akcích, jako je právě tato.

Proto Helppes přišel s nápadem oslovit několik pražských divadel, zda-li by nechtěli přípravu a výcvik asistenčních psů podpořit svými benefičními představeními. Projekt Divadla pro HelppesPět divadel projekt přípravy, výcviku a předávání psích pomocníků - „Pomoc přichází na čtyřech tlapkách“ velmi zaujal a rozhodli se udělat společný krok s organizací Helppes, který pomůže lidem s handicapem k získání asistenčního psa.

Do projektu Divadla pro Helppes se zapojila tato divadla: Dejvické divadlo, divadla Kašpar, Komedie, Ungelt a Žižkovské divadlo Járy Cimrmana. Benefiční představení budou odehrána v období od 3.5.2009 do 3.6.2009. Pro větší úspěch celého projektu nasadila všechna divadla svá nejúspěšnější představení.

 

Program projektu Divadla pro Helppes

13. 5. Žižkovské divadlo Járy CimrmanaČeské nebe pro HELPPES
19. 5. Spolek KašparRůže pro Algernon
26. 5. Divadlo Ungelt - Všechno jen do putyk a ženským!
27. 5.
Divadlo KomediePokus pes čili Potwor
3. 6.   Dejvické divadloPříběhy obyčejného šílenství

Chcete i vy pomoci projektu HELLPES ale nemáte možnost navštívit některé z pražských představení? Nevadí. Stačí zaslat sms ve tvaru DMS HELPPES na číslo 87 777. Jedna sms stojí 30 Kč. HELPPES získá 27 Kč. Děkujeme!

Zdroj: HELPPES

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !