MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Recyklované pohádky startují 8.4. 2013

8. 04. 2013 | Kultura
Děti ze základních a středních škol, pedagogové a známé osobnosti se od 8. 4. 2013 zapojují do nového projektu nazvaného Recyklované pohádky, který hravou formou vede děti k třídění použitých drobných elektrozařízení a baterií.  V rámci projektu vznikne i stejnojmenná publikace.

Příběhy známých osobností na téma recyklování v ní doplní ilustrace dětí, které získají největší podporu v dětské výtvarné soutěži. Projekt je součástí školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět.

Recyklované pohádky od 8.4. 2013:


Recyklované pohádky startují 8.4. 2013Celá rodina poctivě třídíme odpad a baví nás to. Věříme, že každá věc, i když doslouží, má právo na ještě jednu šanci na život. Líbí se mi, že projekt Recyklované pohádky je hravý a rozvíjí dětskou fantazii. Díky tomu má šanci zaujmout a přivést další děti a jejich rodiče k třídění odpadu,“ říká fotografka Sára Saudková, která je jednou z osobností, které pro projekt Recyklované pohádky píší své příběhy. Do autorského psaní se dále zapojují například spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová, hudebník a výtvarník Milan Cais, herec Lukáš Hejlík nebo stand-up komik Karel Hynek. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh.

Do školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, se již zapojilo 3 068 škol. Právě s nimi počítají organizátoři Recyklovaných pohádek jako s nejaktivnějšími účastníky projektu. V rámci výtvarné soutěže mohou děti až do 20.5. 2013 přihlašovat své obrázky s tématem recyklace, a to prostřednictvím jednoduché aplikace na www.recyklovanepohadky.cz.

Hlasování proběhne v období od 21.5. do 15.6. 2013. Výsledky dětské výtvarné soutěže budou oznámeny do 20.6. 2013. „Chtěli jsme, aby o nejlepších soutěžních pracích rozhodly samy děti. Proto jsme hlasování soustředili na internet s podporou sociální sítě Facebook. Děti tak mohou pro své favority hlasovat přes svá oblíbená média,“ říká Ilona Johnová Koukalová, ředitelka Recyklohraní a dodává: „Protože víme, že mezi pedagogy je řada aktivních, kterým hravost není cizí, rozhodli jsme se pro učitele v rámci soutěže otevřít samostatnou kategorii.“

Vedle motivace v podobě toho, že vítězné dětské výtvarné práce budou využity v chystané publikaci Recyklované pohádky, která startuje již 8.4. 2013, budou autoři nejlepších kreseb odměněni věcnými cenami. Nejúspěšnější pedagog pak pro svou třídu vyhraje kolektivní cenu. Tou jsou vstupenky na nový český muzikál Kapka medu pro Verunku.

Recyklované pohádky budete moci sledovat od 8.4. 2013

Zdroj, foto: Recyklované pohádky

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !