Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na hudební festivaly v červenci

6. 07. 2012 | Kultura
Hudební festivaly se zaměřují na pořádání vícedenních akcí specializujících se na různé hudební žánry. Všechny akce spojuje několik základních pilířů, jako jsou například netradiční místa konání koncertů, těsná souvislost hudby a také důraz na kvalitu koncertů. Většinou se konají pod širým nebem.

Hudební festival Znojmo

Od 13.-29.7.2012 se koná sedmnáctidenní festival, který je zaměřený na výročí významných hudebních skladatelů starších hudebních období. Letos se soustředí na hudbu francouzského barokního skladatele J. B. Lully a představí scénický baletní projekt, z jehož skladeb zazní třeba Král Slunce. Jedná se již o 8. ročník festivalu a koncerty se budou konat v různých prostorách města Znojma, jako například na nádvoří Minoritského kláštera, Loucký klášter, Slepičí trh, Althanský palác, hradební pás a další kouzelné prostory města Znojma a jeho okolí.

hudební festivalyFestival Hradologie zámek Valtice

Dne 20.-21.7.2012 se koná již čtvrtý ročník multižánrového festivalu. Těšit se můžete na bohatý program nabitý výraznými osobnostmi současné české hudební scény. Vystoupí například Charlie Straight, Petr Kolář, ANNA K., Michal Pavlíček, DJ LUCCA, Ariell Sharon s rockovým frontmanem Jirkou Zonygou, Abraxas, Proges 2, Špilberk, Kamil Střihavka s Leaders či Petr Bende. Dále se můžete také těšit na Luboše Pospíšila & 5P, Lidopop či Fleret, David Dragoun Band, Plum Jam, Pozdní sběr, Schodiště, Folk Team, Good Fellas a mnoho dalších.

Festival České hrady na hradě Švihov

Od 20.-21.7.2012 se uskuteční již 8. ročník festivalu. Tento festival je zaměřen na rozvoj turistického ruchu a zviditelnění krásných historických památek v regionech a stejně jako na hradě Švihov proběhne i v dalších hradech po celé republice letní kulturní festival české a moravské hrady. Na hradě Švihov se můžete těšit na kapely a zpěváky Chinaski, Nebe, UDG, David Koller, Horkýže Slíže, Mandrage, MIG 21, Monkey Business, Nightwork, No name, Polemic, sto zvířat, Tomáš Klus, Visací Zámek a XINDL X.

Mezinárodní hudební festival Janáčkovy Hukvaldy

Od 1. do 22.7.2012 se koná již tradičně v přilehlé rozlehlé oboře 17. ročník festivalu. Smyslem tohoto festivalu je propojení světa divadelního umění a hudby, které přináší divákům neopakovatelný zážitek. Těšit se můžete na ukázky operních děl, autentické prezentace lidových písní, koncerty duchovní hudby, pěvecká klání či kytarové recitály. Mimo zkušených a renomovaných umělců dává hukvaldský festival pravidelnou příležitost i začínajícím umělcům. Vystoupí zde Lenka Filipová, bratři Nedvědové, Kateřina Englichová, státní opera Bratislava, Sandor Mester a mnoho dalších. Po celou dobu akce bude také probíhat výstava fotografií z předešlých ročníků festivalu.

Festival Kladrubské léto Kladruby

Jeden ze čtyř koncertů vážné hudby proběhne na konci července 28.7.2012 od 12:00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v kladrubském klášteře. Mimo báječné akustiky je hlavním lákadlem pro návštěvníky okouzlující a neopakovatelná atmosféra kláštera vystavěného ve stylu barokní gotiky. Těšit se můžete na tyto díla J. P.Sweelinck, Toccata in C, Allein zu dir, Herr Jesu Christ. J. Pachelbel, J. S. Bach, J. F. N. Seger, Fuga a moll, Fuga C dur. A. Martín y Coll, J. Tůma, J. G. Walther, Giuseppe Meck a mnoho dalších.

Noc filmové hudby na zámku Jindřichův Hradec

Dne 20.7.2012 se můžete těšit na dvě hodiny největších filmových hitů s živým orchestrem v podání předních českých umělců s kvalitním ozvučením a osvětlením scény. Tento unikátní projekt přináší kouzlo do romantického prostředí zámku s neopakovatelným zážitkem. Vystoupí zde Dan Bárta & Illustratosphere, Bára Basiková, Petr Kolář, Daniela Šinkorová, Jaroslav Uhlíř, Pavlína Senić, houslové duo femme2fatale, Patricie a 50členný orchestr - VELKÝ ORCHESTR PALÁCE ŽOFÍN pod vedením Dalibora Kaprase. Den poté 21.7.2012 bude noc filmové hudby také na zámku Dobříš, kde vystoupí stejní interpreti.

Autorka: Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za tipy na kulturní zážitek..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles