Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filmy Adaptace a Svět podle Prota na DVD

17. 06. 2010 | Novinky
Skvělý scénář, vynikající herci, humor – jen krátký výčet toho, co film dělá filmem pro diváky, a nikoliv jen pro kritiky. Už 3. června vycházejí hned dva tituly, které se mohou těmito přívlastky pyšnit, na DVD v edici FILMX.

Film Adaptace režíroval Spike Jonze, jehož dílem je i film V kůži Johna Malkoviche. Právě tento snímek poprvé spojil Jonzeho se scenáristou Charliem Kaufmanem. Vzhledem k tomu, že se jednalo o spolupráci úspěšnou, oba autoři si ji zopakovali na Adaptaci. Opět je tu balanc mezi skutečností a fikcí a neuvěřitelná, originální zápletka. Hrdinou vyprávění udělal tentokrát Kaufman sám sebe. Až na to, že v reálném životě nemá žádné dvojče. A ani se nepodobá Nicolasi Cageovi, který hraje hlavní dvojroli bratrů scenáristů. Zatímco intelektuál Charlie se mučí tvůrčí krizí a prací na „velkém příběhu“, jeho společenské a ne příliš inteligentní dvojče Donald napíše bestseller. V další rovině vyprávění se setkáváme se spisovatelkou v podání Meryl Streep píšící o své platonické lásce k lovci orchidejí (Chris Cooper).
Charlie Kaufman získal cenu BAFTA za scénář a nominaci na Oscara, film slavil úspěchy i na poli hereckých výkonů: Chris Cooper obdržel Zlatý glóbus a Oscara, na Oscara byli nominováni Nicolas Cage i Meryl Streep (dostala i Zlatý glóbus)  a Spike Jonze si odvezl Stříbrného medvěda z MFF v Berlíně.

Svět podle Prota
Drama Svět podle Prota je příběhem pacienta a jeho lékaře. Role této ústřední dvojice svěřil režisér Iain Softley dvojnásobnému držiteli Oscara Kevinu Spaceymu a letošnímu držiteli Oscara Jeffu Bridgesovi. Pacient (Spacey) tvrdí přepracovanému doktoru Marcu Powellovi (Bridges), že jeho domovem není planeta Země, ale planeta K-PAX. Situace se komplikuje – vesmírný pacient je odolný vůči vyzkoušeným lékařským praktikám. Vedle této skutečnosti si unavený psychiatr uvědomuje i dvě poměrně vážné skutečnosti: za prvé má svého pacienta stále raději, za druhé si klade čím dál častěji otázku – není přece jenom opravdovým mimozemšťanem?

Zdroj: Hollywood Classic Entertainment

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !