Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Deany Jakubiskové

29. 03. 2013 | Televizní tipy
Úspěšná slovenská herečka a producentka Deana Jakubisková srazila autem člověka, který bohužel zemřel. Mohla osudové srážce zabránit? Pořad 13. komnata Deany Jakubiskové připravili: R. Červinková, M. Šnábl a O. Reif.
 
Deana Jakubisková se narodila v Banské Bytrici, záhy se ale celá rodina přestěhovala do Bratislavy. Ač by tomu málokdo věřil, byla introvertním dítětem, poslušným, snažícím se všechno zvládat podle přání rodičů. Změna přišla na jednom školním zájezdu na hory, kdy dostala za úkol předvést nějakou scénku. A uvědomila si, že v téhle pozici se cítí dobře. Ačkoliv si rodiče představovali, že z ní bude právnička nebo lékařka, rozhodla se pro herectví. Tenhle krok byl její první zásadní vzpourou proti rodičům. Brzy se ukázalo, že se vydala správnou cestou. Ve škole patřila k výjimečným studentům, už ve druhém ročníku dostala šanci 13. komnata Deany Jakubiskovéhostovat ve Slovenském národním divadle a po škole v něm zakotvila nastálo. Za dvanáct sezón dostala dvacet hlavních rolí, z toho řadu těch, o kterých některé kolegyně roky sní. Mezi režiséry a kolegy ale moc oblíbená nebyla, nejen pro svou cílevědomost, ale také proto, že málokoho dokázala respektovat.

Osudovým pro ni bylo setkání s Jurajem Jakubiskem. Společně vychovávali dceru z jeho prvního manželství a v roce 1990 se jim narodil syn. V době změn podporovali společné Československo, což nakonec vedlo k tomu, že Deana, která nebyla dost „proslovenská“, přestala dostávat zajímavé role. A tak odešli do Čech. Deana získala angažmá v Divadle bez zábradlí, Juraj Jakubisko ale netočil. Chyběl mu producent. Jeho žena se proto rozhodla vzdát své kariéry a stát se producentkou, aby on mohl dál pracovat. Neústupná, velmi náročná a i v téhle roli úspěšná.

V pořadu 13. komnata Deany Jakubiskové se dozvíte, že pak přišel další osudový okamžik, který jí změnil život. Před auto jí vstoupil člověk. Neví, kde se tam vzal, neviděla ho včas a srážce nedokázala zabránit. Ačkoliv si není vědoma, že by udělala chybu, ví, že pocitu viny a odpovědnosti za smrt člověka se nikdy nezbaví. A čeká na verdikt soudu.

13. komnata Deany Jakubiskové je příběhem ženy, která se snaží najít odpověď na otázku, proč se tragická nehoda musela stát  a snaží se naučit žít s pocitem osudové viny. Pořadem 13. komnata Deany Jakubiskové vás provede Radka Červinková.

Pořad 13. komnata Deany Jakubiskové se vysílá 29.3. 2013 od 20.55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Deany Jakubiskové:

13. komnata Deany Jakubiskové
13. komnata Deany Jakubiskové
13. komnata Deany Jakubiskové
13. komnata Deany Jakubiskové
13. komnata Deany Jakubiskové
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ráda se podívám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles