Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Ilony Svobodové

20. 09. 2019 | Televizní tipy
Úspěšná herečka a dabérka zachránila život svému synovi. Pořad 13. komnata Ilony Svobodové připravili: V. Žmolík a D. Hnát (Premiéra)

Herečka Ilona Svobodová ztvárnila výrazné filmové postavy například ve filmu Hadí jed režiséra Františka Vláčila či ve filmu Oldřich a Božena režiséra Otakara Vávry. Nespočet divadelních rolí v Realistickém divadle a poté v Divadle v Dlouhé, nyní hostuje dokonce v pěti divadlech. Diváci ji znají i z televizních seriálů, za dabování (například Michelle Pfeiffer, Demi Moore nebo Sharon Stone) byla nominována na diváckou cenu TýTý. Učila se především od svých vzorů z řad kolegů a kolegyň, například Jiřiny Štěpničkové, Jany Dítětové, Věry Kubánkové, Vlasty Fabianové, Jiřího Adamíry, Oty Sklenčky, Josefa Vinkláře či Viléma Bessera. Temperamentní herečka se celý život nezastavila a také v současnosti těžko hledá volné chvíle v naplněném diáři.

13. komnata Ilony Svobodové prozradí, že kromě hraní a dabování vede hudebně dramatické oddělení Pražské konzervatoře, cvičí pilates, učí se cizí jazyky, ráda vaří, ochutnává víno a vždy si udělá čas na popovídání se svými dospělými dětmi, Adélou Bubníkovou a Filipem Skoumalem. V září roku 2014 podlehl těžké nemoci její milovaný manžel, hudební skladatel, textař a klavírista Ilona SvobodováPetr Skoumal. Ilona pětadvacetileté soužití s druhým manželem považuje za nejkrásnější léta svého života. Odchod otce nesl velice těžce i jejich syn Filip, který po obou rodičích zdědil umělecký talent a se smutkem se vyrovnával také ve svých básních.

13. komnata Ilony Svobodové prozradí, že Filipovi v jeho čtrnácti letech zachránila Ilona Svobodová život, když ho při náhodném návratu domů našla v bezvědomí. Poskytla mu první pomoc a po převozu do nemocnice se od neurologa dozvěděla, že příčinou Filipova kolapsu byl epileptický záchvat. Po propuštění z nemocnice Ilona vyhledala speciální pedagožku, která s Filipem začala intenzivně cvičit také tzv. "Feuersteinovu metodu", jež u nás tehdy nebyla všeobecně známá a velice mu pomáhala. Aby se jeho stav komplexně normalizoval a zlepšilo se mu soustředění, docházela Ilona se synem také na procvičování motoriky a každodenně s ním různé dovednosti cvičila. Pět let ustavičné a usilovné práce, na které se podílela i Filipova nevlastní sestra Adéla, přineslo skvělé výsledky. Filip úspěšně složil maturitu, má za sebou vydanou sbírku básní a pracuje jako asistent se seniory. I když mají každý své životy, blízký vztah tohoto „trojúhelníku“ si nedají nikým narušit a Ilona je šťastná, že si všichni kdykoli dokážou dopřát a vychutnat společné chvíle.

Pořad 13. komnata Ilony Svobodové můžete sledovat 20. 9. 2019 od 21,25 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Ilony Svobodové:

13. komnata Ilony Svobodové
13. komnata Ilony Svobodové
13. komnata Ilony Svobodové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !