Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jana Spáleného

22. 03. 2013 | Televizní tipy
V pořadu 13. komnata Jana Spáleného se dozvíte, že si už jako kluk zamiloval letadélka. I proto chtěl být leteckým konstruktérem, svého času pak také duchovním nebo terapeutem. Ale nejspíš geny měly na svědomí, že stejně jako bratr Petr Spálený, nakonec zakotvil u muziky.

Oba rodiče se hudbě věnovali, i když otce si Jan moc neužil. Nejprve ho odvezli Němci do koncentračního tábora, a protože ten osvobodili Angličané, tak ho později odsoudili komunisté za špionáž. A ve vězení zemřel.

Když Jan odmaturoval, na další studia nemohl ani pomyslet. Při práci se učil na trombon, později se přihlásil na konzervatoř. V té době s bratrem Petrem 13. komnata Jana Spálenéhozaložili kapelu, Jan navíc ještě pracoval jako hudební režisér v Supraphonu a následně strávil dlouhé roky v Československém rozhlase jako hudební dramaturg a moderátor.

Před několika lety lékaři Janu Spálenému diagnostikovali CHOPN - chronickou obstrukční plicní nemoc, která je v současnosti čtvrtou nejčastější příčinou smrti na světě. Jenže Jan se rozhodl bojovat. Přestal kouřit, velmi disciplinovaně plnil pokyny lékařky, která mu doporučila i léčbu v plicním sanatoriu v Janově.  Dnes je jeho stav natolik stabilizovaný, že opět může koncertovat.

13. komnata Jana Spáleného je příběhem známého multiinstrumentalisty, skladatele a textaře, kterého proslavila hudba, ale jehož srdce pořád patří v první řadě aviatice. Pořadem 13. komnata Jana Spáleného vás provede Jana Klusáková.

Pořad 13. komnata Jana Spáleného sledujte 22. března od 20.55 na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jana Spáleného:

13. komnata Jana Spáleného
13. komnata Jana Spáleného
13. komnata Jana Spáleného
13. komnata Jana Spáleného
13. komnata Jana Spáleného
13. komnata Jana Spáleného
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !