Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Leoše Války

7. 12. 2012 | Televizní tipy
13. komnata Leoše Války nás seznámí s jeho osudem po odchodu do australského exilu, kde si vybudoval úspěšnou firmu zabývající se výškovými pracemi. Měl praxi už z Čech, kde se zabýval lezením po hradech a kostelích.

Jednoho dne šel po ulici a upoutala ho cedule, na které nabízel své služby jasnovidec. Přestože byl do té doby velmi racionální člověk a podobné věci nevyhledával, jasnovidce navštívil. Ten mu sdělil několik podrobností z jeho tehdejšího života, takže když se ho na závěr zeptal, co on, jako "člověk patřící do Evropy", pohledává v Austrálii, velmi to na něj zapůsobilo. Natolik, že už za týden seděl v letadle směr Praha.

13. komnata Leoše VálkyV polovině 90. let se tedy po patnáctiletém pobytu v Austrálii vrátil domů a začal podnikat jako investor a developer v oblasti stavebnictví a interiérového designu. Zanedlouho ale vážně onemocněl. Nakonec se mu podařilo nad rakovinou zvítězit a záhy se rozhodl, že si splní svůj dávný sen a otevře soukromou galerii.

Leoš Válka vzal všechny své úspory a investoval je do galerie DOX. V práci pro galerii, která se zabývá mj. i společnými diskusemi nad aktuálními tématy nebo promítáním filmů, našel svůj smysl života. Většina lidí na jeho místě by si asi své našetřené peníze nechala a do konce života nemusela pracovat, on se ale rozhodl podporovat galerii a dělat to, co má, podle jeho názoru, smysl, ačkoliv provoz je prodělečný a vždycky asi bude.

Galerie DOX je největší českou soukromou galerií, srovnatelnou se špičkovými galeriemi na Západě. Ve střední a východní Evropě žádná podobná instituce neexistuje. Leoš Válka pracuje jako její ředitel a podílí se na všech aktivitách osobně.

13. komnata Leoše Války je příběhem muže, který našel své životní poslání ve vybudování a provozování centra současného umění. Pořadem 13. komnata Leoše Války provází Barbora Kroužková.

Sledujte pořad 13. komnata Leoše Války v pátek 7.12. 2012  od 20:55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Leoše Války:

13. komnata Leoše Války
13. komnata Leoše Války
13. komnata Leoše Války
13. komnata Leoše Války
13. komnata Leoše Války
13. komnata Leoše Války
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Galerie DOX je skutečně vynikající svou náplní. Netušila jsme, že majitel měl tak bouřlivý život.
Přeju mu hodně štěstí.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles