Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet

18. 01. 2018 | Televizní tipy
Do nejvýše položeného trvale osídleného území za tajemnými obětními obřady, mnišskými meditacemi a poutníky směřujícími za vnitřní očistou (2002). Scénář a režie pořadu Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet V. Poltikovič.

V Tibetu najdeme jak pouště, tak zbytky pralesů, ale hlavně travnaté stepi a mnoho sladkých i slaných jezer. Pramení tu také řada veletoků důležitých pro miliardy obyvatel – Indus, Brahmaputra, Žlutá řeka, Mekong, Jang-c'-ťiang.

Vůbec není přehnané tvrzení, že na vodě z tibetských zdrojů závisí život téměř poloviny světové populace. Navštívili jsme v pořadu Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet Tibetskou náhorní plošinu lemovanou Transhimálajem a Himálajem s nejvyšší horou světa Čhomolungmou. U pohostinných nomádů jsme se přesvědčili, že Tibeťané jsou otevření, mírní a zvídaví lidé.

Cestománie: Čína – Neuchopitelný TibetPodoby jejich hrozivých božstev nemají vystrašit lidi, ale negativní síly. Číňané vyvíjejí velké úsilí, aby rozvrátili tibetskou kulturu a náboženské cítění, ale podařilo se jim to jen vnějškově. Vnitřně svobodní jsou Tibeťané stále, i když k tomu podstupují nejrůznější obtížné rituály. A ta vnější, formální svoboda určitě někdy také přijde.

Pořad Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet lze sledovat 18. 1. 2018 od 21,10 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet:

Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet
Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet
Cestománie: Čína – Neuchopitelný Tibet
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !