Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů

12. 04. 2018 | Televizní tipy
Těžko se najde země s většími protiklady než Japonsko: na jedné straně určují jeho tvář chrámy plné věřících a tiché čajové obřady, na straně druhé rychlovlak s tempem Formule 1 a nejrušnější ulice na světě (2001). Scénář a režie pořadu Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů V. Poltikovič.

V málokteré zemi na světě se na malém území potkávají tak rozdílné historické světy jako právě v Japonsku. Na jedné straně zde spatříme nejstarší zachovalou dřevěnou budovu na světě či největšího bronzového Buddhu, na straně druhé je Japonsko zemí rychlovlaků a nejmodernější techniky. Ani moderní časy nevytlačily tradiční život mnichů a gejš či unikátní obřady jako pálení zla, Cestománie: Japonsko – v říši kontrastůpřesto nové technologie pronikly například do výroby nejdražšího brokátu na světě, který se dodává do Vatikánu či na císařský dvůr.

A stejně tak výmluvné jsou staré čajové obřady, při nichž se však uzavírají i ty nejlukrativnější obchody s celosvětovým dopadem. Zkrátka Japonsko je zemí velkých kontrastů, které Evropan nejlépe pochopí při osobní návštěvě tohoto fascinujícího místa.

Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů je k vidění 12. 4. 2018 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů:

Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů
Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů
Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů
Cestománie: Japonsko – v říši kontrastů
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !