Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám

27. 02. 2008 | Televizní tipy
„Drdovy pohádky jsou nádherné, půvabné, české, jsou úsměvné a radostné, a proto tvoří naše národní stříbro“
Zdeněk Troška, režisér

Inspirací filmu Nejkrásnější hádanka se staly Drdovy pohádky O Matějovi a Majdalence a Jak princezna hádala, až prohádala. Úspěšný český režisér Zdeněk Troška sáhl po předloze Jana Drdy již po několikáté. Tu první zfilmoval jak jsem se dozvěděli už před dvaceti lety, byla to pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Český Honza se stal předlohou k filmu Z pekla štěstí.

Nejkrásnější hádanka „Už v první třídě, kdy jsem si přečetl sbírku pohádek Jana Drdy, jsem se do téhle knížky zamiloval. Dodnes je mou nejoblíbenější, mám doma tři nebo čtyři vydání a chtěl bych podle ní natočit ještě hodně filmů. Drdovy pohádky jsou nádherné, půvabné, české, jsou úsměvné a radostné, a proto tvoří naše národní stříbro,“ přivítal těmito slovy přítomné návštěvníky ve Village Cinemas Anděl sám režisér Zdeněk Troška, který se zároveň pochlubil cenou, od svých věrných fanoušků dostal značné ocenění „oscara“. Mnozí návštěvníci mohli na sošce oči nechat. Zdeněk si ale cenu dostatečně hlídal.

„V Nejkrásnější hádance malý divák i díky hudebnímu doprovodu, maskování nebo kostýmům ví, že naši loupežníci jsou v podstatě takoví přihlouplí strýcové, kteří sice straší v lese, ale vždycky nakonec dostanou na frak,“ směje se režisér. Podle něj v pohádce Nejkrásnější hádanka není zlo absolutní, vždycky je sice prý potrestáno, ale zároveň dostává šanci polepšit se. Nejkrásnější hádanka je také překvapivě debutem pro zkušeného herce Ladislava Potměšila.

Nejkrásnější hádanka „Je to vlastně moje první filmová pohádka, v televizi jsem jich už pár natočil, ale ve filmu je to poprvé, jsem rád, že jsem k tomu dostal příležitost. Zdeněk Troška je vynikající režísér, je radost s ním pracovat“ přiznává herec a dodává. „Pro herce je vždycky príma pocit, když hraje. A když už je to pohádce, to se to potom hraje,“ řekl nám po skončení slavnostní premiéry ve Village Cinemas Anděl herec Ladislav Potměšil. Postavu dvorní dámy v Nejkrásnější pohádce ztvárnila herečka Taťjana Medvecká, která nám na párty prozradila více o své roli.

„Moje postava je taková aktuální figura. Je to paní, která se vyzná! Je to paní, která rozkrádá královský rozpočet. Je to paní, která intrikuje na všechny strany, je to paní, do které byste to neřekli… a která skončí v káznici,“ dodala usměvavá Taťjana.

Slavnostní premieru filmové pohádky Nejkrásnější hádanka, si nenechala ujít populární herečka a moderátorka Dana Morávková, která vyrazila do kina Village cinemas Anděl s celou rodinou.

„Hrozně jsme se na pohádku Zdeňka Trošky těšila, je to skvělý režisér a na té pohádce se to také podepsalo. Vyrazili jsme s celou rodinou, Péťovi se pohádka moc líbila,“ přiznala se po skončení slavnostní premiéry herečka.

Nejkrásnější hádanka Vůbec poprvé se s hereckými osobnostmi, které se v pohádce objevují, jako je např. Ladislav Potměšil, Taťjana Medvecká, Miroslav Táborský, Jan Dolanský si roli princezny Rozmarýny zahrála Veronika Kubařová.

„Spolupracovat s herci jako je Ladislav Potměšil, který hrál mého tatínka krále nebo Taťjanou Medveckou, s kterou jsme si moc sedly i osobně, to bylo za odměnu,“ prozradila nám „princezna“.

Premieru si nenechal ujít zpěvák Vlasta Horváth, který vzal do kina svou ženu. Titulní píseň k Nejkrásnější hádance nazpíval ve studiu právě Vlasta Horváth.

Nejkrásnější hádanka – filmová pohádka pro všechny!

Hlavní hrdina pohádky, chasník Matěj pracuje u sedláka a miluje jeho dceru Majdalenku. Lakomý boháč však jejich lásce nepřeje, pro svou dceru si představuje bohatšího ženicha. Jednoho dne Matěj zachrání bílou holubičku a ta jemu i Majdalence za odměnu daruje kouzelnou jahodu, díky níž oba rozumějí řeči ptáků. A dobře slyší, jak kohout předpoví, že jednou bude sedlák vítat Matěje jako Majdalenčina ženicha.
Mladík se náhle ocitne v nemilosti, sedlák ho vyžene a Matěj se dostane až na královský hrad, kde probíhá „velká soutěž“ o ruku princezny Rozmarýny. Ten kdo uhodne tři hádanky, stane se jejím ženichem.

Nejkrásnější hádanka Matěj je chytrá hlava, hádanky má rád a princezniny úkoly pro něj jsou hračka. O svatbu s princeznou však ale nestojí, jeho srdce stále patří Majdalence. Král si chytrého mladíka oblíbí, ale generálovi, dvorní dámě a hofmistrovi je Matěj trnem v oku, zvláště, když se spřátelí se statečným a poctivým vojákem Ondrou, tajně zamilovaným do princezny Rozmarýnky. Generál, hofmistr a dvorní dáma s pomocí loupežnického velitele Madlafouse vymyslí lest, aby se šikovného chlapce zbavili navždy jak? Zajděte se podívat do kina na českou filmovou pohádku režiséra Z. Trošky – Nejkrásnější hádka?

Herecké obsazeni:

Matěj – Jan Dolanský
Král – Ladislav Potměšil
Dvorní dáma – Taťjana Medvecká
Madlafous – Miroslav Táborský
Princezna – Veronika Kubařová
Ondra – Miroslav Hrabě
Majdalenka – Taťana Krchovová
Generál – Přemysl Kubišta
Hofmistr - Pavel Kikinčuk



-kep-

Foto: Aleš Kartal

Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám:

Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
Filmová pohádka Nejkrásnější hádanka míří k Vám
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kouzelná,jako všechny troškovi filmové pohádky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Fakt se moc těším asi zajdu do kina. Troška je na pohádky fakt borec.
Obrázek uživatelky
profil
Troška má vždy pěkné pohádky,díky za upoutávku a už se těšímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdeňka Trošky mám ráda, zrovna tak jako Zdeňka Trošku, který se nechová jako velká celebrita a je z něho cíti lidskost zrovna tak, jako z jeho pohádek. Kéž by jich ještě hodně natočilSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Pod názvem pravá česká pohádka se mi vybaví vždy jen ty Troškovi. Jsou něžné a hlavně velmi přirozené, tak jako ty staré, co si pamatuji ještě ze svého dětsví. Pohádky ČT, vysílané vždy na Vánoce, nejsou pohádky, ale jen laciné a nepodařené napodobeniny.Troška je Troška a nikdo to zatím neumí líp než onSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles