Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hospoda u Druhé šance na České televizi

31. 08. 2013 | Televizní tipy
Hospoda U Druhé šance je historicky první reality show České televize. V průběhu několika měsíců v ní budou moci diváci sledovat skupinu soutěžících, jimž se sice život různými způsoby zkomplikoval, ale kteří právě dostali svou „druhou šanci“. V rámci pořadu Hospoda u Druhé šance se budou učit vařit a fungovat v provozu restaurace, získají novou kvalifikaci a také budou mít šanci najít stálé zaměstnání. Ten nejlepší z nich bude zaměstnán jako kuchař v nově otevřené restauraci. Záležet bude pouze na každém z nich, na jejich snaze, pracovitosti a vůli změnit svůj život k lepšímu.

Moderní televizní formát reflektuje zábavnou a divácky atraktivní formou aktuální složitou situaci na trhu práce i specifické problémy ostravského regionu prostřednictvím osudů jednotlivých protagonistů - soutěžících, kteří usilují o pozitivní změnu ve svém životě a snaží se získat zaměstnání.

Hospoda u Druhé šance na České televizi„Jsem velice rád, že se Česká televize začíná systematicky věnovat žánru, kterému se ve světě říká "společensky prospěšná reality", nebo ještě přesněji anglickým termínem "reality with a purpose", a který je běžnou součástí programu veřejnoprávních televizí po celém světě. A jsem ještě radši, že začínáme vlastním, originálním formátem Hospoda U Druhé šance, protože je to projekt, který ukazuje lidem, jejichž osudy se neubíraly zrovna správnou cestou, že zde vždycky je druhá šance, která může navždy změnit jejich život. Není totiž náhodou, že projekt vznikl v ostravském televizním studiu, tedy v regionu, který se dlouhodobě potýká s nezaměstnaností a dalšími sociálními problémy. Cílem pořadu samozřejmě není voyeursky předvádět divákům různorodé karikatury a exhibicionisty, ale nastolit reálný problém a ukázat jeho možné řešení - prostě ukázat, že nikdy není pozdě na změnu, pokud na ni má člověk odvahu. Hospoda U Druhé šance na obrazovku České televize rozhodně patří. Tento typ projektů, které integrují zábavu, dokumentární přístup s postupy „klasických“ reality shows a určitou sociální sondáž, budeme i nadále rozvíjet a podporovat,“ říká ředitel vývoje pořadů a programových formátů Jan Maxa.

Hospoda U Druhé šance není pouze televizním pořadem, ale širším sociálním projektem, na kterém s Českou televizí spolupracovaly jak neziskové organizace, tak státní instituce a úřady. Hledání vhodných účastníků probíhalo na třech frontách - prostřednictvím neziskových a charitativních organizací, přes Úřad práce a zároveň veřejnou výzvou. Tvůrci pořadu Hospoda u Druhé šance oslovili vybrané neziskové a charitativní organizace s nabídkou možné účasti v projektu pro jejich vhodné klienty.

Hospoda u Druhé šance na České televiziPříběhy soutěžících zároveň reprezentují významnou skupinu typických sociálních a společenských problémů nejenom daného regionu. Mezi zájemci o účast v pořadu Hospoda u Druhé šance a následně i mezi soutěžícími se objevili klienti azylových domů a ubytoven pro lidi bez domova, účastníci abstinující po závislosti na drogách, lidé snažící se o návrat do společnosti po výkonu trestu, dlouhodobě nezaměstnaní různého věku a s různým sociálním postavením, oběti domácího násilí, matky samoživitelky, rodiče, kteří se nejsou ze sociálních důvodů schopni starat o své děti, lidé v dluhové pasti apod.

Od 4. 9. budou mít diváci příležitost po osm týdnů spoluprožívat se svými hrdiny krok za krokem jejich nelehkou cestu k vysněnému cíli, obdivovat i nenávidět dva odborníky Dalibora a Marcela či se společně se soutěžícími zdokonalovat ve vaření. Mohou sledovat nepřikrášlený pohled na práci v restauraci i nahlédnutí pod pokličku kuchařské profese. Důležitým hrdinou celého pořadu pak bude i město Ostrava a jeho okolí, kde se celá zábavná show odehrává.

Hospoda u Druhé šance - porotci

Hospoda u Druhé šance – porotce Marcel Lesník Woodman
Zakladatel hudební skupiny Rock&Roll Band Marcela Woodmana, je aktuálně provozovatelem čtyř restaurací, showmanem a moderátorem vlastní rozhlasové talk show. Po Sametové revoluci začal podnikat, několik jím vybudovaných firem na trhu úspěšně působí již 20 let. Postupem času se stala jeho hlavním oborem restaurační, cateringová a produkční činnost. Po prodeji úspěšné firmy na výrobu interiérů odkoupil v roce 2005 bývalou závodní jídelnu se společenským sálem, ze které postupně vybudoval restauraci se sálem, klubem, studiem a hudební školou - vše fungující pod názvem Rock and Roll Garage. Marcel je důležitým hybatelem projektu Hospoda U Druhé šance, on jako budoucí zaměstnavatel je ve výsledku tím, kdo rozhoduje, jak bude restaurace fungovat, jak se budou věci odehrávat, kdo v soutěži zůstane a kdo ji musí opustit a kdo pro něj nakonec bude pracovat.

Hospoda u Druhé šance – porotce Dalibor Navrátil
Špičkový kuchař a gastronomický školitel, držitel francouzského řádu za gastronomii, milovník jednoduchosti, bylinek a kvalitních surovin, odborný poradce při budování nových restaurací a vylepšování stávajících a v neposlední řadě severomoravský patriot - pochází z Frenštátu pod Radhoštěm. Po absolvování Střední školy společného stravování (obor kuchař a cukrář) odešel do Francie, kde pracoval se špičkovými francouzskými kuchaři (například pod kuchařskou legendou Joëlem Robuchonem). Ve Francii se utvářely základy jeho přístupu vaření, gastronomii i životu, které dále rozvíjel a uplatňoval na kuchařských i šéf kuchařských postech v tuzemských prestižních restauracích (např. Francouzská ambasáda v Praze pod šéfkuchaře Yannem Guinem, hotel Alta, Villa Voyta) i v jeho vlastní gastronomické firmě která pomáhá majitelům při vzniku nových restaurací i při rozvoji, revitalizaci a záchraně stávajících podniků. Jeho role v pořadu není rolí dalšího televizního kuchaře, který pořádá gastronomické kursy na obrazovce, jeho úkolem je vyškolit a připravit nejlepšího kuchaře pro Lesníkovu restauraci, dohlédnout na kuchařské vzdělávání všech soutěžících, naučit je i diváky kuchařský základ - základní techniky a dovednosti, důležité zásady a postupy správného vaření, praktické kuchařské techniky a ukázat divákům i soutěžícím jak vypadá a jakými úskalími je obklopena nelehká cesta ke kuchařské zručnosti, správnému řemeslu a pak později i k umění vařit.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hospoda u Druhé šance na České televizi:

Hospoda u Druhé šance na České televizi
Hospoda u Druhé šance na České televizi
Hospoda u Druhé šance na České televizi
Hospoda u Druhé šance na České televizi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !