8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém

22. 10. 2016 | Televizní tipy
Většinu tradičních jídel nás asi naučily babičky, které umí připravit vždy tu nejlepší svíčkovou či bramboračku na světě. Původními recepturami se tentokrát nechala inspirovat také Karolína Kamberská. Ve druhém díle své kuchařské show Karolína, domácí kuchařka prozradí své variace tradičních receptů. Dívejte se již v sobotu 22.10. 2016 v 17.00 na Primě.

Karolína, domácí kuchařka – 22.10. 2016:


Za tradiční české jídlo Karolína dlouho považovala houbovou polévku, kterou doma připravovali podle klasického rodinného receptu, jak ale později zjistila, jinde se prý tak často nevařila. „Tuhle polévku jsem jedla už jako malá. Nejsilnější vzpomínky na ni mám spojené s dobou, kdy jsme s rodiči jezdívali do dřevěné chaloupky v Českém Švýcarsku. Jezdívali jsme tam v létě, všude bylo plno hub a za chvíli už v kuchyni voněla tahle dobrota,“ zavzpomíná Karolína Kamberská.

Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mémProzradí také vlastní verzi receptu na další jídlo z dětství – rýžový nákyp. „Jako děti jsme rýžový nákyp asi nesnášely, byla to taková nákaza z jídelny. Jeden řekl: Fuj to nejím! a ostatní se samozřejmě přidali, aby drželi partu. Sladkou rýži jsem si oblíbila až na studentské koleji. Tam to bylo oblíbené, jednoduché, levné jídlo. Do rýže jsme přidali sušené meruňky, mandle a už to bylo super. Nakonec jsem si vyvinula svou vlastní variantu nákypu, kterou mají rády i mé děti,“ prozradí Karolína.

Vlastní podobu vtiskla také dalšímu ze známých receptů. Většina lidí zná Tarte Tatin ve sladké verzi. Jde vlastně o obrácený jablkový koláč, který se peče těstem nahoru. Karolína se inspirovala francouzskou kuchařkou, a připraví tak jeho slanou verzi s opečenými paprikami.

Jaké tedy bude její menu Tradičně i po mém?


•    Houbová polévka
•    Závitky se sýrem a bylinkami & jižní zelenina z pánve
•    Rýžový nákyp
•    Paprikovo sýrový Tarte Tatin

O pořadu Karolína, domácí kuchařka:


Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte druhý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 22.10. 2016 v 17.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém:

Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém
Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém
Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !