8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Toulavá kamera vychutnává Slovensko

7. 09. 2012 | Televizní tipy
Toulavá kamera vychutnává Slovensko od 4. 9. 2012 každé úterý ve 21:10 na ČT1. Po dvou prázdninových cyklech Toulavá kamera ochutnává Česko a Toulavá kamera vychutnává Česko se letos Toulavá kamera vypravila poprvé za hranice – k nejbližším sousedům na Slovensko.

Iveta Toušlová s Josefem Maršálem procestovali všechny slovenské kraje, toulali se po nejznámějších pamětihodnostech a zkoušeli si tradiční výrobu. Všechny své zážitky zaznamenali a připravili pro diváky pětidílný cyklus Toulavá kamera vychutnává Slovensko.

Toulavá kamera vychutnává SlovenskoNa co se můžete v pořadu Toulavá kamera těšit? S Ivetou se rozhlédnete po celých Tatrách z vrcholku Lomnického štítu, naučíte se vyrábět pravou slovenskou bryndzu a lahodnou žinčicu. Ochutnáte společně také vína z hroznů vypěstovaných v tokajské oblasti a čeká vás i výšlap na Trenčínský hrad, kde kdysi vládl samozvaný pán Váhu a Tater Matúš Čák. V podhradí si pak Iveta vyzkouší výrobu přesných replik pravěké a středověké keramiky a na nedalekém hradě Beckov vám zase předvede, jak ohrozit nepřítele střelbou z katapultu.

Toulavá kamera
vás také provede doly na Banskobystricku a takzvanou gotickou cestou mezi slovenskými památkami UNESCO. Josef Maršál vás pozve například unikátnímu lodnímu mlýnu v Kolárovu, poradí vám, kam máte vyrazit, když si potřebujete trochu odpočinout a prohřát ztuhlé klouby v termálních či minerálních pramenech a zavede vás do Topolčianek.

Tam v jeho společnosti ochutnáte místní vína, potěšíte se mezi ušlechtilými koňmi v Národním hřebčíně a projdete se pokoji, v nichž trávíval letní měsíce první československý prezident T. G. Masaryk.

V pořadu Toulavá kamera vychutnává Slovensko se vydáte také po stopách Jánošíka a J. Maršál si vyzkouší výrobu známých korbáčiků. S oběma pak navíc ochutnáte celou řadu slovenských regionálních specialit. Toulavá kamera vychutnává Slovensko

Nezapomeneme samozřejmě na vyhlášené bryndzové halušky, uvaříme si tradiční polévky – rybí halászlé a houbovou mačanku. Necháme se pozvat také na jednu krmi středověkou – na pirohy plněné špenátem.

Není to tak dávno, kdy jsme žili ve společném státě, přesto jsme za posledních dvacet let stačili na mnohé krásy Slovenska zapomenout. Pět půlhodin věnovaných toulkám po všech jeho koutech můžete pojmout třeba jako tip na báječnou dovolenou v zemi, kde nám pořád ještě rozumí a jak jsme stačili zjistit, rádi a srdečně nás vítají,“ říká autorka a vedoucí projektu Toulavá kamera vychutnává Slovensko Iveta Toušlová.

Toulavá kamera vychutnává Slovensko od 4. 9. 2012 každé úterý ve 21:10 na ČT1


Zdroj, foto: Česká televize

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Toulavá kamera vychutnává Slovensko:

Toulavá kamera vychutnává Slovensko
Toulavá kamera vychutnává Slovensko
Toulavá kamera vychutnává Slovensko
Toulavá kamera vychutnává Slovensko
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na Slovensku je nádherně stejně jako v Česku a je škoda, že vyjíždíme za hranice všedních dnů, ale domácí krásy pomalalu neznáme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles