Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden

28. 03. 2016 | Televizní tipy
Těšte se na parádní porci cestování, pravdu o černé díře i skupině Beatles, parazity, novináře ve službách italského diktátora a spoustu dalšího. Samozřejmě, že na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 13. týdnu?


28. 3. 18.00 a 18.30 – Svět zvířat (Osamělý delfín; Divokým Kurdistánem)


Svět zvířat je poutavý a zábavný dokumentární seriál ze světa divokých zvířat. Více než na senzační záběry se zaměřuje na příběhy, které chytnou za srdce. Tvůrci seriálu přidali vlastní postřehy a zkušenosti. Nechybí ani osobní zážitky profesionálních přírodovědců. Bez jejich práce by mnoho zvířat, jako je lev, papoušek, orangutan nebo delfínovec amazonský, dávno vyhynulo. Série nabízí výjimečnou příležitost lépe porozumět životu divokých zvířat ve volné přírodě.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden28. 3. 20.00 – Asie z výšky (Kambodža: Země Khmérů)


Vietnam, Laos, Kambodža, Thajsko a Bangkok jsou fascinující země, které už několik století uchvacují fantazii lidí z celého světa. Jsou vyhlášené nesmírnou krásou, pestrými barvami a senzační krajinou, ale také záhadnými kulturními zvyky. Každá epizoda dokumentárního seriálu Asie z výšky zve diváky na putování po staré cestě – na slonu, historickou železnicí, v polorozpadlých autobusech, v rikše i pěšky. Poznejte duši těchto zemí a vychutnejte si nejpůsobivější záběry Asie z výšky.

28. 3. 21.00 – Velké putování IV (Malorka)

Dokumentární seriál Velké putování představuje zázraky světa v takové podobě, v jaké jsme je dosud neviděli. Fantastické záběry ve vysokém rozlišení zobrazují nejzvláštnější místa naší planety v nečekaných souvislostech. Čtvrtá série se zaměřila na Londýn, Turecko, Norsko a Malorku.

28. 3. 22.00 – Kdo se bojí černé díry?

Jejich síla patří k nejničivějším ve vesmíru. Jenže černou díru nikdy nikdo neviděl, navzdory obrovské velikosti a velkému vlivu na hvězdy i celé galaxie. Astronomy, kteří se ji vůbec poprvé snaží vykreslit, nebo teoretické fyziky na pokraji rozlousknutí tohoto vesmírného tajemství, to přesto nemůže zastavit. Dokumentární film Kdo se bojí černé díry? vezme diváky do srdce černé díry i na samotný okraj našich znalostí o vesmíru.

29. 3. 20.00 – Spiknutí střelného prachu

Spiknutí střelného prachu zůstává do dnešních dní nejodvážnější teorií o celosvětové konspiraci. Polapení a výslech třinácti účastníků spiknutí bylo dobře zdokumentováno v písemných pramenech. Toto doku-drama tedy využívá jejich rozhovory i reakce a podrobně líčí každý dramatický zvrat během pečlivého dvouletého plánování. Spiknutí střelného prachu je jedinečný autentický thriller, ve kterém nechybí ani názory současných odborníků. V dnešním novém věku terorismu započatém útoky z 11. září navíc získává na ještě větší důležitosti.

29. 3. 21.00 – Neznámí Beatles


Strhující dokumentární film představuje neznámé záběry slavných Beatles. Vzácné materiály vykopané z těžko dostupných archivů nabízejí jedinečný pohled do zákulisí Velké čtyřky. Na vrcholu slávy Beatles odehráli úplně poslední vystoupení. Po vyprodaném americkém turné z roku 1966 už nikdy nekoncertovali. Neznámí Beatles konečně prozrazují, co k tomu nejslavnější skupinu na světě vedlo.

30. 3. 21.00 – Divoká Vídeň

Na území města Vídně žije podle odborníků asi 250 bobrů. Bobři obývají přírodní nivy lužního lesa, který byl v dávných zátokách a korytech starého Dunaje ponechán svému přirozenému vývoji. Bobří pár vyvádí ročně dvě až čtyři mláďata, která jsou u rodičů zhruba dva roky. Po dvou letech se mladí bobři buď sami osamostatní a vydají se hledat nový domov, nebo jsou rodiči vyhnáni. Dokument sleduje takové putování mladého dvouletého bobra za novým, vlastním teritoriem. Po svém odchodu z rodičovského jezírka mladý bobr dorazí k jednomu z místních lužních rybníků, kde najde opuštěnou bobří hráz. Bobr se zde začne zabydlovat.

Sousedy je mu párek labutí, který zde vyvádí svá mláďata. Ač je rybník plný života v podobě různých obojživelníků a ryb, bobr ho musí nakonec opustit. Rybník totiž v průběhu léta vysychá. To znamená, že není dobrým místem pro bobří hrad. Bobr se tedy nakonec vydává na další putování. Tentokrát zamíří Dunajem přímo do centra města a přes říčku Vídeňku se dostane na druhou stranu města. Zde, v nově rekultivované lokalitě jednoho z přítoků Vídeňky, konečně nachází malé jezírko, které se zdá vhodným místem pro jeho další život. Mladý bobr při svém hledání nového domova ušel přes dvacet pět kilometrů, aby našel vlastní teritorium. Budoucnost ukáže, zda zde dokáže i založit rodinu.

30. 3. 23.00 – Říše parazitů

Všichni jsme hostiteli parazitů, ať už jde o roztoče na řasách nebo améby, které se nám reprodukují v ústech. Přitom na ně zřídka myslíme. Michael Mosley se rozhodl infikovat některými z těchto nejodolnějších a nejvíce nečekaných organismů, aby zjistil, jak takový fascinující vztah funguje. Nezastavil se ani před vešmi, pijavicemi nebo tasemnicí. Během několika týdnů, kdy se noví parazité zabydlují v Michaelově těle, je pečlivě monitorován. Díky tomu můžeme na vlastní oči vidět, jak začíná a postupuje napadení člověka parazitem nebo jak se projevuje na lidském těle. Michael zároveň zkoumá rostoucí přesvědčení vědců, že někteří parazité mohou být přínosní a den za dnem se postupně proškrábe k novému respektu k těmto fascinujícím organismům.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden31. 3. 20.00 – Ve službách Mussoliniho

Na jaře 1944 se Hitler pokusil Mussoliniho přesvědčit, že konec války je na dohled. Svěřil se mu, že má řadu tajných zbraní, včetně bomby, která „otřese světem“. Mussoliniho však tato tvrzení neuklidnila. Proto pověřil svého stoupence, mladého novináře Luigiho Romersa, aby o Hitlerově tajných zbraních zjistil více. Vůdci fašistické Itálie tehdy zbývaly poslední měsíce života. Jenže Romerso konec druhé světové války přežil. Díky tomu mohl sepsat své paměti. Jeho vzpomínky se staly středobodem dokumentárního snímku Ve službách Mussoliniho. Intimní portrét fašistického vůdce je zároveň pohledem do zákulisí přísně střežené nacistické válečné mašinérie.

1. 4. 20.00 – Lovci jižních moří (Lovci velryb z Lamalery)

Jedno místo na naší planetě vás přesvědčí o tom, že i člověk dokáže být obojživelník. Korálový trojúhelník v jihozápadním Pacifiku leží mimo moderní svět. Díky tomu, je posledním místem na Zemi, kde se dá stále ještě narazit na lidi, kteří dokážou vyžít jenom z toho, co jim poskytne moře. Každá z několika místních komunit je izolována od ostatních a ztíženým životním podmínkám se dokázala přizpůsobit jiným svébytným a geniálním způsobem. Lovci velryb z Lamalery loví obrovskou kořist jenom ručně vrženými harpunami. Rybáři ze Sulawesi vyzbrojení oštěpy zase číhají u dna moře bez potápěčského zařízení pouze s plícemi naplněnými vzduchem. Tito lidé jsou posledními potomky moře – a žijí v době, kdy na jejich pobřeží dorazily velké změny.

2. 4. 20.00 – Svět plazů a obojživelníků (Chladnokrevná fakta)

David Attenborough se zaměřil na dlouhodobě nejúspěšnější zvířecí druhy, které kdy obývaly naši planetu – plazy a obojživelníky. Díky nejnovějším technologickým pokrokům se jeho týmu podařilo z bezprostřední blízkosti natočit dosud nevídané chování plazů a obojživelníků a vyvrátit mýtus, že chladnokrevní živočichové jsou pomalí, samotářští a primitivní. Opak je pravdou, ve skutečnosti jde o stejně živé, společenské, rafinované a vášnivé tvory jako jsou ostatní zvířata. Tento dokumentární seriál navždy změní vaše mínění a stane se začátkem vašeho nového vřelého vztahu k „chladnokrevníkům“.

2. 4. 23.00 – Americká 60. léta (Závody v dobývání vesmíru)

Během 60. let se rozhořel souboj mezi SSSR a USA v dobývání vesmíru. Když se prvním člověkem ve vesmíru stal Rus, došlo všem, že je Amerika pozadu. Kennedy tehdy ve svém projevu prohlásil, že do konce dekády přistane Američan na Měsíci. Kennedy šokoval NASA, nikdo na to nebyl připraven, ale on věděl, že tuto soutěž se SSSR vyhrát musí. Byla to jedna z bitev studené války. NASA tedy začala pracovat na vesmírném programu, do kterého se investovalo mnohem více peněz než kdy předtím. NASA dostala do vesmíru člověka, pak jako první obletěla Zemi, ale to bylo pořád málo. Začaly tedy práce na přistání na Měsíci. Rakety Gemini měly posunout vesmírný program dál, a to se jim také podařilo.

Američané jako první dosáhli toho, že na orbitě dokázali spojit dvě tělesa v jednu velkou vesmírnou loď. Tehdy konečně Amerika předehnala Sovětský svaz. Jediné, co Ameriku pořád trápilo, byla chůze venku, která šla naopak Rusům. Aldrin tehdy navrhl trénink ve vodě, a to se vyplatilo. Po úspěšných raketách Gemini došlo na Apollo. Bohužel zrovna Apollo 1 dopadlo katastrofálně, posádka uhořela ještě před startem. NASA se ale nezastavila. V roce 1968 Apollo 8 obletělo Měsíc. Následné posádky Apollo 9 a 10 připravily vše potřebné pro přistání Apolla 11 na Měsíci. 20. července 1969 přistálo Apollo 11 na Měsíci. První kroky udělal Neil Armstrong. Tehdy sledoval přímý přenos přistání skoro celý svět. NASA dokázala splnit slib, který dal občanům USA prezident Kennedy, který se přistání bohužel nedožil. Posádka Apolla 11 byla pro celý svět posádkou hrdinů.

3. 4. 22.00 – Síla Placeba


Jsou to zázračné pilulky, které by ve skutečnosti vůbec neměly zabírat. Placeba mají různý tvar a velikost, ale neobsahují žádnou účinnou složku. Přesto se prokázalo, že pomáhají zmírnit bolesti, deprese nebo dokonce některé symptomy Parkinsonovy nemoci. Dokumentární film Síla Placeba zkoumá, proč tyto zázračné pilulky účinkují a jak bychom mohli všichni těžit z jejich skryté síly.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 13. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !