Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden

20. 10. 2014 | Televizní tipy
Přineseme do vašeho obýváku opravdovou divočinu, fascinující živly, trochu šílenství, příděl vody, závan války, historické záhady, neviditelnou vědu a porci dobrodružství. Proto je tu pro vás Prima ZOOM. Nový tematický blok „Život naostro“ – každou neděli od 20.00! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 43. týdnu?


20. 10. 18.00 – Setkání s divočinou I (1. díl)

Legendární filmař Andreas Kieling, který má blízko k přírodě i všemožnému zvířectvu, vyrazil do světa natočit poslední exempláře některých druhů. Výsledkem je první řada dokumentární minisérie Setkání s divočinou a bližší než blízké záběry s nejvzácnějšími, nejnebezpečnějšími a nejohroženějšími zvířaty na světě. Mezi jeho trofejemi jsou jak nejdelší krokodýli a největší divoké ovce na světě, pyšný lev indický nebo smrtící varan komodský, tak kanadský medvěd nebo zabydlená rodinka horských goril, která žije ve Rwandě v nadmořské výšce čtyř tisíc metrů. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden20. 10. 19.00 – Moták: Tajný život dravce


Jižní výběžek Afriky je mezinárodně uznanou oblastí s velkou biodiverzitou. Zdejší unikátní faunu a flóru byste nikde jinde na světě nenašli. Pro motáka, vzácného a překrásného endemického dravce, který v této větrné krajině loví hlodavce a menší ptactvo, tato oblast představuje nejdůležitější místo k páření. Kvůli rozpínavosti lidstva se však tento majestátní pták ocitá ve smrtelném ohrožení. Po celém světě dnes žije jenom okolo dvou tisíc jedinců, kteří každoročně doletí na jih Afriky, aby se pářili v bujaré vegetaci Národního přírodního parku West Coast a přilehlých soukromých přírodních rezervacích. Dokument Moták: Tajný život dravce je jedinečnou a vzácnou příležitostí nahlédnout do soukromí motáků během období jejich páření. 

20. 10. 21.00 a 21.30 – Zuřící Země (Tornáda; Pouštní monzun)


Vydejte se na odvážnou a dobrodružnou výpravu za dřímajícími sopkami v Tichém oceánu, zuřivými hurikány v Atlantiku, na kost promrzlými ledovci v Patagonii nebo horkými gejzíry na Islandu. Dobrodružství po boku profesionálního odvážlivce a lovce bouří George Kourounise vás seznámí se všemi nelítostnými tvářemi Země. Dostanete se dokonce i do nechvalně proslulé oblasti Tornado Alley v americké Oklahomě, jež je pravidelně sužovaná tornády, hlubokých mokrých jeskyní ostrova Vancouver, nebo na suchou Arabskou poušť a stejně nehostinnou australskou divočinu. Seriál zachycuje nejvíce nervy drásající přírodní fenomény na celém světě a znovu je vypouští přímo ve vašem obýváku.

22. 10. 18.00 – Léčebna Broadmoore: Historie šílenství

Nemocnice Broadmoore je jedním z nejpečlivěji střežených psychiatrických léčebných zařízení v celé Anglii. Za jejími zdmi pobývá na dvě stě šedesát chovanců s různými psychologickými problémy, někteří navíc trpí poruchou osobnosti. Zatímco někteří byli usvědčeni z vážných násilných zločinů, jiní byli shledáni psychicky nezpůsobilí. Průměrná doba pobytu je tady okolo šesti let, ale nechybí ani případy, které už v Broadmooru pobývají tři desetiletí. Vás taky, milí diváci, zveme na návštěvu.

22. 10. 19.00 – Vražda na sociální síti

Sociální sítě jsou velkým fenoménem 21. století. Miliony lidí po celém světě je využívají k udržení kontaktu, hledání nových přátel a zažehnutí nových romancí. Ale co se stane, když se věci zvrtnou – když sociální sítě ve svých uživatelích vyvolají žárlivost, zákeřnost a vztek? Zdá se, že stále větší množství vztahů přes internet končí zločiny, které přechází do skutečného života. Snímek upozorňuje na řadu znepokojujících případů. Ty dokazují, že využívání sociálních sítí má své temné stránky a dokonce může vyústit ve vraždu. Ať už jde o tajné milostné románky, žárlivé bývalé partnery nebo úchylné kybernetické stalkery, pro ty, kdo se ho rozhodnou zneužít, se může svět internetu stát smrtícím nástrojem.

22. 10. 20.00 – Soukromý život evropských savců: Rytíř ve zbroji

Už deset milionů let před tím, než se objevil člověk, se ježek stáčel do klubíčka a ostrými bodlinami mířil na své nepřátele. Když to udělá, vzniká neproniknutelná živoucí pevnost, se kterou nic nesvede člověk, ani jiné zvíře. Tento gladiátor s prehistorickým zjevem je svým způsobem naší evropskou verzí dikobraza. V dnešní době se bojovník vyzbrojený deseti tisíci kopími většinou stal vítaným pomocníkem zahrádkářů, protože pečlivě opečovávanou zeleninu chrání před brouky, slimáky a havětí všeho druhu. Hlavními hrdiny dokumentu je hned několik ježků, kteří se vydávají na různá dobrodružství. Zjistěte více o zvycích tohoto zvláštního zvířete, jež se vyskytuje nejen v Evropě nebo zemích severní Afriky, ale také na Novém Zélandu, kam jej zavlekli Angličané.

23. 10. 20.00 – Boj s Rudým baronem

Dva současní piloti historických dvouplošníků vzájemně soupeří ve snaze zopakovat souboje, kterých se účastnili jejich předchůdci na nebesích první světové války. Své zážitky porovnávají s poznatky o tom, jak se průkopnický typ válčení během konfliktu rychle vyvíjel a měnil. Zatímco na začátku války v roce 1914 bylo letectví natolik v plenkách, že doposud nesehrálo roli v žádném konfliktu, o čtyři roky později se z něj díky odvážným nadšencům stala nová smrtonosná složka ozbrojených sil. Z nebe se stalo bitevní pole a letci zaplatili krvavou daň. Dokumentární film Boj s Rudým baronem zachycuje historicky přelomové okamžiky v závodu o leteckou převahu a prozrazuje, jak se během pouhých pár let letadla změnila z neohrabaných kuriozit do podoby dnešních okřídlených smrtonošů.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden24. 10. 21.00 – Křišťálový oceán

Když sluneční paprsky opouští Antarktidu, na zmrzlém moři zůstávají uvězněny plovoucí ledové paláce. Vizuálně krásný dokument popisuje dramatický cyklus zamrzání a tání, života a smrti, který je součástí jednoho z největších přírodních úkazů na naší planetě. Ponořte se pod hladinu ke stěnám majestátních ledovců a seznamte se s místními obyvateli i příležitostnými návštěvníky. Moc dlouho s tím ale neváhejte, protože i z toho největšího ledového hradu se dřív nebo později po návratu Slunce začínají odlamovat nejdříve menší kousky, než skončí úplně rozpadlý na kusy!

25. 10. 18.00 – Jantarová stezka

V době bronzové vedla Jantarová stezka ze starověkého Egypta pět tisíc kilometrů dlouhou cestou až na jih Německa. Jejím cílem byl Bernstorff často přezdívaný Bavorské Mikény. Dnes je tato oblast jedním z nejzajímavějších evropských archeologických nalezišť. Jantarová stezka prozrazuje, proč se vyplatilo převážet jantar až do takové vzdálenosti, a jak se z oranžového nerostu, který prakticky pamatuje dobu, kdy po zemi kráčeli dinosauři, stala vášeň s pověstí drahokamu. Tímto „zlatem“ byl posedlý i šílený římský císař Nero.

25. 10. 19.00 a 19.30 – Záhadné postavy dějin I (Jack Rozparovač; Královská vražda)

Úspěšný dokumentární seriál se zabývá záhadnými postavami minulosti a tím, jakou roli sehráli v dějinách. Zároveň představuje nově objevené důkazy týkající se největších tajemství historie. První série se postupně zaměřuje na Nostradama, Robina Hooda, Jacka Rozparovače, Billyho Kida, Rasputina, krále Artuše, Leonarda da Vinciho, Kleopatru, Abrahama Lincolna, Muže se železnou maskou, Romanovce nebo Johanku z Arku. Dnešní dva díly budou smrtící.

25. 10. 21.00 – Psouni: Mluvící zvířata

Psouni z arizonských plání sice přitahují pozornost svými hravými kousky, ale za zvuky, které při tom vydávají, jeden biolog vidí víc, a rozhodl se jejich kód rozluštit. Je skutečně možné, že by psouni vysokým štěkotem komunikovali? Že by to dokonce byl jejich zvláštní, komplikovaný jazyk? Dokument je zábavným a nečekaně překvapivým pohledem na tento fascinující zvířecí druh. Přináší veselé záběry rodinky skotačící na prérii i podrobnosti o nekonvenčních pokusech profesora Slobdochikoffa a jeho týmu. Nečekané poznatky by mohly úplně změnit dlouho zavedená přesvědčení o užívání jazyka ve zvířecí říši.

26. 10. 19.00 – Marconiho neviditelná síť

Na konci 19. století se do Anglie přistěhoval italský vynálezce Guglielmo Marconi, aby zde prezentoval svůj přístroj pro bezdrátový přenos radiových vln. Svou prezentací ohromil všechny přítomné a během půlroku se z něj stal milionář. Neváhal však peníze investovat do dalších vynálezů a společností, přičemž se zaměřil na svůj hlavní cíl – spojit pomocí svého zařízení Evropu a Ameriku. Guglielmo přitom ve škole zrovna nezářil, nedostal se na univerzitu, ale zajímal se o elektřinu a fascinovaly ho lodě. Snažil se najít způsob, jak být s loděmi ve spojení, řešení brzy skutečně našel a dále rozvíjel.

26. 10. 20.00 – Cesty hrůzy (Aljaška)

Lidé vystavěli cesty dokonce i na některých z nejneuvěřitelnějších a nejvíce nehostinných místech na světě – od And až po Himaláje. Co nás nutí prozkoumávat a projíždět takto životu nebezpečné části naší planety? Britské celebrity si vyjedou po těch nejpozoruhodnějších dálnicích, aby si vychutnaly překrásnou okolní krajinu a vyslechly životní příběhy fascinujících osobností, které u těchto cest žijí, pracují a denně po nich jezdí. Odváží se na ledem pokrytou Dalton Highway na Aljašce, vyzkouší cesty v Nepálu a risknou krkolomné sjezdy a uzoučké zatáčky v Peru. Zatímco řidiči s chutí zjišťují, jak vypadá život v těchto lokalitách, dokument Cesty hrůzy nabízí jedinečnou příležitost poznat nový kus světa. 

Unikátní dokumenty, vysíláné ve 43. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !